Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 21 Şubat 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı, günün sağanak ve karla karışık yağmur beklenen illeri belli oldu. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun bir kısmı ile Karadeniz'de sağanak beklenirken, yurdun kalan kesimlerinde hava açık ve bulutlu geçecek. Sıcaklıklar ise mevsim normalleri civarında ve üzerinde seyretmeyi sürdürecek.

6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER 6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER

21 ŞUBAT 2024 (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Muğla, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağacak.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunurken, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise iç kesimlerde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek.