Gaziantep'teki Abdülkadir Güllüoğlu KYK kız öğrenci yurdundaki asansör 3. kattan -1'e düştü. Elde edilen bilgilere göre; asansörün içinde bulunan 7 öğrencinin sağlık durumu iyi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2024 STRATEJİK PLANINI YAYINLADI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2024 STRATEJİK PLANINI YAYINLADI

Olayın ardından yurtta kalan öğrenciler;  "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attılar, sloganlarla  yürüyüş yaparak, ihmali protesto ettiler. 

Asansörün düştüğü Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu'na gelen yurt müdürü, öğrencilere paraşüt sistemini anlatmak isterken;  yurt müdürü ve öğrenciler arasında tartışma yaşandı.

Tartışma esnasında bir öğrenci:“Bize paraşüt sistemini anlatmanıza gerek yok, neden arıza yaşandığını neden bizi umursamadığınızı anlatın!” diyerek müdüre sitem etti. 

Yurt müdürü ise; “Çok yanlış konuşuyorsunuz. Umursamamak... Bugün pazar günü, akşam 7-8, annem evde ekmek istedi, ben buraya geldim.” diyerek kendini savunmaya çalıştı. 

Müdürün bu sözleri üzerine bir başka öğrenci ise; “O kızların da (düşen asansördeki öğrenciler) anneleri evde ekmek yiyorlardı…” diyerek müdüre yaşanan ihmalden kaynaklı kaza ile ilgili öfkelerini yansıttılar.