Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'korkak' sözlerine yanıt verdi.

ERDOĞAN’DAN ‘İSRAİL’LE TİCARET’ SORUSUNA FLAŞ CEVAP ERDOĞAN’DAN ‘İSRAİL’LE TİCARET’ SORUSUNA FLAŞ CEVAP

Gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Yavaş, korkak kelimesini kabul etmediğini söyledi. Yavaş, "Hiçbir zaman korkmadım. Korkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmaz" diyen Mansur Yavaş, "Elimizi taşın altına koymamız gerekirse, koyarız. Ama bunun yolu yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka bir siyasi partinin genel başkanı aday olmam için çağırmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair sayın Akşener'in söylemleri olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmadan karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi" diye konuştu.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir konuşmasında Nihal Atsız'ın bir şiirini okumuş, şiirdeki "Er tez gider, korkak yavaş" dizesi "Mansur Yavaş'a gönderme mi?" sorularının sorulmasına neden olmuştu.

Akşener bu iddiayı reddetse de Uşak'ta yaptığı konuşmada, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, "Buradan ilan ediyorum, benim fikrim, benim talimatım; tek başına giriyoruz, her yerde tek başına. Ankara'da da İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bu işin sonunda ben başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu takdirde de benimdir. O sorumluluğu yerine getireceğim. Hepimiz ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksın, alacaksın. Dolayısıyla hiç fikrimi söylememiştim, şimdi söylüyorum; İYİ Partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Hadi bakalım parmak uzatanlar. Ben demiştim grupta, parmak sallayanların o parmaklarını teker teker kırarım diye. Dün yapılan bir televizyon programında yapılan konuşmalardan sonra gördüm ki dostumuz, müttefikimiz Türk milletidir" diye konuşmuştu.