KARTLARIN LİMİTLERİNE DÜZENLEME GELİYOR KARTLARIN LİMİTLERİNE DÜZENLEME GELİYOR

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün katıldığı bir TV programında enflasyonun düşürülmesiyle ilgili geçiş aşamasında kamuda personel alımının yapılmayacağı bilgisini paylaştı.

EMEKLİLER HARİCİ PERSONEL ALIMI OLMAYACAK

Canlı yayında konuşan Bakan Şimşek, "Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedakarlık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

YENİ VERGİ GELECEK Mİ?

Geçen yıl deprem nedeniyle çok büyük bir açıkla karşı karşıya olduklarını belirten Bakan Şimşek, yeni vergilerin getirileceği yorumlarına da yanıt verdi. Bakan Şimşek "Dışardan borçlanmak yerine açığı azaltmaya gittik. Bundan dolayı vergi artışlarına gittik. Bunlar doğrudan doğruya enflasyon. 2024'te bunlar olmayacak. Bunlar da tek seferlik etkiler. Enflasyonist yeni vergi olmayacak." dedi.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "OVP'de çok net bir şekilde vergiler için çerçeve çizdik. Biz KDV genel oranını artırmayacağız, yüzde 20 üst limit. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. Çok netiz bu konuda. Ancak istisna muafiyetleri gözden geçireceğiz. Bunlarda verimlilik ne durumda bakacağız.

"ENFLASYON 3 TEMMUZ'DAN İTİBAREN DÜŞECEK"

Enflasyon Temmuz'un 3'ünden itibaren düşmeye başlayacak. Çünkü çıktı açığı Temmuz'da eksiye dönüyor. Baz etkisi var. Para politikası gecikmeli çalışıyor.

Başından beri enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak diyoruz. Enflasyonda düşüş trendi başlamış durumda. Bir program var sabırla kararlılıkla uygulayacağız."