Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'e açıklamada bulunan İyi Parti Genel Başkanı Akşener,  Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik, "Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim” ifadesini kullandı. Akşener, ismi adaylık için geçen CHP'lileri konuşmasının doğru olmayacağını süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını belirtti.


Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik yaptığı CHP eleştirileri ile alakalı da “Kimse Tayyip Erdoğan'ın düşmanı değil. Bir günde atmak zorunda olduğu imza sayısı dahi şu andaki sistemin değişmesi için yeterli bir neden. Sistem getirdi, denendi ve ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. Böyle bir sistem yer yüzünde yok. Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil" dedi.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür, sorumlu ve milli basın milletimizin aydınlık yarınlarına ulaşma mücadelesinin en önemli destekçilerinden biridir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, 2023'ü işaret ederek, "Unutmayınız, bu mesele ne Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir ne başka bir kısır hesap meselesidir. 2023 Türkiye ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür. 2071 Anadolu'nun ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha ilan ettiğimiz olarak ortaya koyduğumuz yıl olacaktır" şeklinde konuştu.

Beştepe’de yapılan 6’ncı Anadolu Medya Ödülü Töreni’nde açıklama yapan Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:


"Anadolu Yayıncılar Derneği'miz tarafından düzenlenen medya ödüllerinin 6’ncısını takdim edeceğimiz kurumlarımızı ve arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Bünyesinde 320 mahalli ve bölgesel radyoyu, televizyonu, gazeteyi, dergiyi bir arada özellikle buluşturan Anadolu Yayıncılar Derneği’mizin yürüttüğü faaliyetleri takdirle izliyoruz. Derneğimizin, mahalli basınımızın sesi olmanın yanında milli meselelerde ortaya koyduğu onurlu tavrın Türk medyasının gerçek duruşunu yansıttığına inanıyorum.

Medya özel ödülleri kapsamında merhum Ahmet Kekeç, merhum Ferhat Koç, İbrahim Toru, Markar Esayan gibi son yıllarda kaybettiğimiz değerlerimizin isimlerinin yaşatılıyor olması da önemli bir vefa ve kadirşinaslık örneğidir. Bu vesileyle görevleri başında hayatını kaybedenler başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm medya mensuplarımızı rahmetle yad ediyorum. Özgür, sorumlu ve milli basın milletimizin aydınlık yarınlara ulaşma mücadelesinin en önemli destekçilerinden biridir.
 

MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ

Kaynak : Sözcü