30 yıldır MHP teşkilatının içinde değişik kademelerde görev alan ve eşi de partinin Muğla Kadın Aile Çocuk Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı olan Başpınar,  1995 yılında kapısından içeri girdiği MHP’de bugüne kadar neler yaptığını şu sözlerle anlattı: “Kavaklıdere Belediye Başkanlığı adaylığı ile başlayan siyaset yürüyüşümde arkasında ilçe başkanlığı, sonrasında bir kez daha belediye başkanlığı adaylığı, il yönetim kurulu üyeliği derken İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Eşim de partide KAÇEP Başkanı olduğu için ailecek MHP’de siyaset yapıyor ve bunu severek yapıyoruz.”

ORTACA’DA DEVLET BEY COŞKUSU

Siyasi geçmişini ve birikimini Haber 48 aracılığıyla bu sözlerle özetleyen Başpınar, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin uzun bir aradan sonra Muğla’ya gelmesi ve hem Muğla’da hem de Ortaca’da yaşanan coşkuyu şöyle değerlendirdi: “Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bu ziyareti bizi şereflendirmiştir. Çok büyük bir katılımla önce Muğla da ardından burada yani Ortaca’da akşam olmasına rağmen meydana sığmayan kalabalıktan anladık ki vatandaşlarımız MHP’yi özlemişler.”

MUĞLA’NIN SORUNLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE DEMİRYOLU İHTİYACI

400 kilometrelik bir alana yayılmış büyük bir coğrafyayı kaplayan Muğla’nın sahil kesiminde turizme bağlı olarak ekonomisinin iyi olduğunu söylemekle birlikte Yatağan ve Kavaklıdere gibi iç kesimlerde ekonomik anlamda sorunların varlığından söz eden MHP Muğla milletvekili adayı Başpınar, “Örneğin demiryolunun Muğla’ya gelmesini istiyoruz. Bu inşallah bize nasip olacak çünkü demiryolu taşımacılığı daha ucuz ve ekonomiktir. İlimizde tarıma olan ilginin azalmamasını sağlamak zorundayız. Çünkü köylü yetiştirmezse şehirli bir şey yiyemez. Dolayısıyla köylüye önem vermeli ve onları hak ettikleri yere getirmeliyiz. Biz çalışkan bir milletiz ama biraz da destek olmamız gerekiyor köylümüze. Tarım derken sadece çiftçilik değil küçük veya büyükbaş hayvancılıkla da parti olarak yakından ilgilenmeliyiz. Bizler Muğla MHP listesindeki  7 milletvekili adayı bu sorunları görüyoruz ve partimizi bir yerlere taşıyarak Muğla’nın kazanımlarını daha da arttırmak için çalışacağız” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU

PANDEMİNİN EKONOMİ ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİSİ VE PAHALILIK

Dünya genelinde pandemiden kaynaklı olarak son üç yılda ekonomik anlamda meydana gelen pahalılığı gizlemenin kendilerine yakışmayacağını söyleyen Başpınar, “O dönemde üretim durdu, sokağa çıkma yasakları vardı. Ama biz bunu aşarız. Bu ülke soğan ve patatesle kurulmadı. Ama öte yandan baktığımızda köylü köylü gibi yaşamıyor. Onlar da şehrin nimetlerinden faydalanmak ve şehirli gibi yaşamak istiyor. Bu isteğinde haklıdır ama tarlası, bağı, bahçesi varsa o da ekmek zorunda. Yani o üretim gerçekleşirse fiyatlar daha kolay düşer” dedi.

BAŞPINAR’IN GÖZÜYLE SAHADAN İZLENİMLER

Sahaya çıktıkları ilk andan itibaren vatandaşlardaki bilinci gördüklerini ifade eden Başpınar, “Cumhur İttifakı olarak sahada karşılığımızın oldukça fazla olduğunu gözlemliyoruz. Yatırımlar artarak devam ediyor. Akkuyu Nükleer Santrali, İHA ve SİHA’lar, yerli araba TOGG, Karadeniz doğalgazı, Gabar Dağı’nda petrol bulunması  hepsi Türk milliyetçisi için bir onurdur.  Vatandaş da bunu görüyor ve yanınızdayız mesajını veriyor. Hatta sahada karşılaştığımız CHP’li vatandaşlarımız da bu defa oyumu Cumhurbaşkanlığında reise, milletvekilliğinde size vereceğim diyor. Böyle düşünen çok insanımız var. Artık görüyor ve bilinçli tercih yapıyor seçmen, eskisi gibi değil” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerine ulaşmakta zorlandıklarını söyleyen vatandaşlarla ilgili olarak “Belki milletvekiline iş yoğunluğu nedeniyle ulaşamayabilirler ama il başkanına ulaşırlar. Biz bayramlarda veya fırsat bulduğumuz anlarda tabi ki vatandaşın yanında olacağız. Çünkü asıl olan onlar, biz vekiliz. Ben de birazdan Ortaca’nın ileri gelen ailelerinden biri olan Dağdelenler ailesinin düğün yemeğine katılacağım. Çünkü o tür yemekler olsun, cenaze törenleri olsun halkın içinde ve yanında olmak zorundayız ki onlara değer verelim. Biliyoruz ki siyasetin tek sermayesi millettir ve ona yapılan hizmettir. Bugünü önce düğün yemeği, sonra bir nişan merasimi, ardından sanayi esnafını ziyaretle geçireceğiz Ortaca’da. Çünkü burada çok çalışan ve bizim partimizden olan Alim başkan var ve o çok çalışıyor. Az önce de belirttiğim gibi sayın genel başkanımız Bahçeli’nin programda olmayan ve anlık planlanan Ortaca ziyaretindeki coşku ve o kalabalık gözlerimi yaşarttı” diye konuştu.

MHP’NİN YER ALMADIĞI BİR TBMM ÇALIŞAMAZ VE SORUN ÇÖZEMEZ

Başpınar, partisinin seçimlerdeki iddiasını da şu sözlerle ortaya koydu: “Gördüm ki insanlarımız bizi seviyor. Son olarak şunu söylemeliyim ki artık seçime çok az bir süre kaldı ve bu sürede birbirimizle kavga etmeyelim, tartışalım ama kavga etmeyelim. Huzurlu bir seçim olsun. Bazı şeyler duyuyoruz ve kulağımıza geliyor. Bu tür kavgalara izin vermeyelim. Sokak çatışmalarına zemin hazırlamayalım. Bizim açımızdan bu bir seçim değil bir gelecek planlaması. Ülkenin üniter yapısını değiştirmek isteyenlere karşı bir seçim. Bugün ABD Başkanı Biden, Tayyip Erdoğan’ı indirmek için muhalefete yardım etmeliyiz diyorsa bunun açılımı bizden duyduğu rahatsızlıktır.  Türkiye’nin kalkınmasından rahatsızsın ve eski Türkiye’yi istiyorsun. O nedenle ben inanıyorum ki bu defa tüm vatandaşlarımız Cumhur İttifakı’na oyunu verecek. Bir oy sayın cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir oy da MHP’ye gidecek bu seçimde. Çünkü MHP’nin yer almadığı bir TBMM çalışamaz ve sorun çözemez.”