Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda Yeni Tip Denizaltı Projesi 1'inci Gemisi Pirireis'in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis'in İlk Kaynak Töreni'nde konuştu.

Pirireis denizaltısının 2022'de hizmete girmiş olacağını belirten Erdoğan, "2022 yılından itibaren her yıl bir denizaltımız daha hizmete girecektir. Böylece, 2027 yılında 6 denizaltımızın tamamı da deniz kuvvetlerimizin emrinde hizmet vermeye başlayacaktır" dedi. Erdoğan, Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin 5'inci gemisi Seydialireis'in ilk kaynağını yaptı.

"2022 yılında Pirireis denizaltımız hizmete girmiş olacak"

TÜRKİYE YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINI ARTTIRIYOR TÜRKİYE YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINI ARTTIRIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyle ilgili olarak "Havuza çekilecek Pirireis denizaltımızın inşası yaklaşık 4 yıl önce başladı. İnşallah 2022 yılında Pirireis denizaltımız hizmete girmiş olacak. Pirireis’in ardından Hızırreis, Muratreis ve Aydınreis denizaltılarımızın ilk kaynak törenleri yapılmış ve inşa sürecine geçilmişti. Bugün yeni denizaltı projemizin 5’ncisi olan Seydialireis’in ilk kaynak törenini de gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bitmeden, serinin son gemisi olan Selmanreis’in inşasına da başlayacağız. 2022 yılından itibaren her yıl bir denizaltımız daha hizmete girecektir. Böylece, 2027 yılında 6 denizaltımızın tamamı da deniz kuvvetlerimizin emrinde hizmet vermeye başlayacaktır. Denizaltılarımızın şimdiden ülkemize, milletimize, ordumuza, denizcilerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.