Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı televizyon programında S-400 tartışmalarıyla ilgili net mesajlar verdi. Bakan Güler, milli muharip uçak KAAN'ın uçuş tarihini de açıkladı.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin de bilgi veren Güler, Batılı ülkelere eleştirilerde bulundu.

NTV televizyonunda açıklamalarda bulunan Bakan Güler, Suriye'nin kuzeyinin terörden arındırılması için düzenlenen operasyonların sonuçlarını da anlattı, Şam yönetimine de bir çağrıda bulundu.

Sınır güvenliğine yönelik eleştirilere de yanıt veren Güler, "Tedbirler cumhuriyet tarihinin en ileri seviyesinde." dedi. Bakan Güler, S-400 savunma sistemi konusunda dikkat çeken bir mesaj verdi.

Eurofighter savaş uçağı alım süreci hakkında da bilgi veren Güler, milli muharip uçak KAAN'ın uçuş tarihini de açıkladı.

Savaş uçağının tedarikine onay vermeyen Almanya'yı eleştiren Milli Savunma Bakanı, "NATO üyesiyiz ama bir başka üye bu uçakları almamıza karşı çıkıyor. Bir müttefikin 'Size uçak vermiyorum.' demesinin açıklaması olamaz." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Bakan Güler'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Sivillere hastanelere okullara camilere dönük saldırıları kabul etmemiz mümkün değil. İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları artık bir vahşete dönüştü.

Dünya kamuoyundan yükselen tepkilerden İsrail de etkileniyor. İsrail'e iç kamuoyundan da ciddi tepkiler geliyor.

GAZZE'DE İNSANİ DRAMLAR

İnsani yardım konusunda maalesef dünya sınıfta kaldı. Bugüne kadar 12 uçakla 223 ton yardım malzemesi gönderdik. Ayrıca 2 sivil gemiyle de 262 ton yardım bölgeye ulaştırıldı. İki sahra hastanesinin kurulması için yer belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Türk gazeteciler yoğun çatışma ortamında yaşananları bize ve tüm dünyaya iletti.

TERÖRLE MÜCADELE

6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER 6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER

Akıllarını başlarına alsınlar gelip teslim olsunlar. Bazı dost ülkeler teröristlere her türlü desteği veriyor.

(Batı'ya tepki) Terör örgütüne helikopter kullanmayı bile öğretiyorlar. Terör örgütünü kendi topraklarımızdan halkımızdan sınırlarımızdan uzak tutma mecburiyetimiz var. Terör örgütü üyeleri artık sadece mağaralarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Özellikle son 2 ayda Irak'ın kuzeyindeki örgüt üyeleri arasında teslim olanların sayısı artıyor. Bu yıl içinde 119 terörist teslim oldu bu sayının artacağına inanıyorum.