Kuryelerle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye giriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırlandığını söyledi.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Uraloğlu, açıklamasında "Düzenlemeden sonra kurye işletmecileri, teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacak. Kuryeler gönderinin 'makul bir sürede' teslimini sağlayacak. Teslimi mümkün olmayan adresler için ise kurye gönderisi kabul edilemeyecek. Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak ve yaşadıkları kazalar azalacak. Vatandaşların da bu konudaki beklentileri değişmiş olacak." bilgilerini paylaştı.

KURYE ARAÇ YAŞINA SINIRLAMA

Kuryelerin kullandığı araçların yaşlarına da sınırlama getirdiklerini belirten Uraloğlu, motokuryelerin kullandığını araçların belli yaştan büyük olmaması gerekeceğini dile getirdi.

HERKES KURYELİK YAPAMAYACAK

Uraloğlu, kuryelerin yetki belgesi alması gerekeceğine işaret ederek "Herkesin motokuryelik yapmasının önüne geçmiş olacağız. Sektörde yetkin olanlar çalışabilecek. Böylece daha kaliteli hizmet verilecek. Ayrıca, kullanılan taşıtlar Bakanlığa bildirilecek ve kayıt dışılığın önüne geçmiş olacağız." dedi.

SABIKA ŞARTI

Motokuryelerin vatandaşla birebir temasta bulunduğuna işaret eden Uraloğlu, kurye olarak faaliyet gösterecek kişilerde belirli suçlardan hükümlü olmaması şartı aranacağını anlattı.

EN FAZLA 20 KİLO

Kurye işletmecilerinin taşıyabileceği ürünler ve faaliyet alanlarının da belirlendiği bilgisini veren Uraloğlu, kurye işletmecilerinin tek parçada en fazla 20 kilogram ağırlığında veya 100 desimetreküp hacminde olan ve kargo niteliği taşımayan eşyayı taşıyabileceğini söyledi.