TÜRKİYE’NİN ÖDÜLLÜ TEK RALLİSİ BODRUM’DA START ALDI TÜRKİYE’NİN ÖDÜLLÜ TEK RALLİSİ BODRUM’DA START ALDI

CHP Bodrum Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı, Bodrumluların yoğun katılımıyla miting havasında gerçekleştirildi. Seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, yaz aylarında yaşanan içme ve kullanma suyu sıkıntısını kalıcı şekilde çözmek için Turgutreis’e deniz suyu arıtma tesisi kuracaklarını açıkladı.

Aras, şunları kaydetti: “Yaptığımız çok hızlı bir proje ile Turgutreis bölgesinde 100 bin kişiye yetecek denizden, temiz ve kullanma suyu arıtma tesisi kuruyoruz. Bu sorununa kalıcı çözümler için hazırlanan projeler ilk 100 günde başlayacak. Turgutreis’e bunu kuracağız. Göreve geldikten bir gün sonra hemen çalışmaya başlayacağım ve yaz içerisinde o tesisi Turgutreis’e kazandıracağım. Buradan sizlere söz veriyorum. Orada yapacağımız 100 bin kişilik denizden arıtma tesisiyle beraber Bodrum’un diğer bölgelerinde de su sıkıntısı zaten büyük ölçüde kısmen çözülmüş olacak. Bundan sonrada, yine Ekinambarı suyu vardır, Bodrum’un hafızasında vardır, bilir. Nispeten tuzu düşük bir kaynak var orada. O kaynağın başına da yine tuzdan arındırma tesisi kuracağım ve oradaki suyu Bodrum’un depolarına ulaştıracağım. Yeni kuyular veya yeni barajlar açılacaksa da onlarla ilgili çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı ile, Devlet Su İşleri ile de sonuna kadar yapmaya hazırız. Su konusu geçen sene gerçekten hepimizi çok sıktı. Artık yeter” dedi.

Öte yandan, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, kentteki su sorununa ilişkin, "En önemli sorun susuzluk. İnsan içecek ve yıkanacak su bulamıyor. Tankerle su getiriyorlar. Su sorununu kökünden çözmek için kollarımı sıvayacağım." demişti...