CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI

Dalyan Kanalı'nda yapılan ve adeta "doğa katliamı" görüntüsü veren çalışmalarla ilgili Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yazılı açıklama geldi.

Arazi sahibi olan CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan'ın "MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kanalda bir çalışma gerçekleştirilmiş. Arazinizde çalışma yapılıyor, diye arayanlar oldu. Biz de oraya gidince öğrendik. Bilgimiz dışında gerçekleşti, şok olduk." dediği çalışmayla ilgili belediye açıklamasında "MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından temizlik dışında herhangi bir kanal açma çalışması yapılmadığını tekrar vurgulamak isteriz.” denildi.

"VATANDAŞLARDAN KANAL TEMİZLEME TALEBİ GELDİ"

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında Dalyan Kanalı’nda geçtiğimiz yıllarda açılmış olan ek kanal ile ilgili birtakım iddialar yer almıştır. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak açıklama yapma gereği doğmuştur. MUSKİ Genel Müdürlüğü, kış mevsimlerinde ani sağanak yağışların sebep olabileceği, sel ve su baskınları ile mücadele kapsamında, drenaj kanallarında temizlik çalışmalarını rutin olarak sürdürmektedir.

Çalışma programı, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda önem arz eden lokasyonlar değerlendirilerek, yıl içerisinde belirlenmektedir. Dalyan Mahallesi Vardiya Sokak adresindeki kanal temizliği talebi de o bölgede yaşayan vatandaşlardan, yazılı ve sözlü, gerekse çağrı merkezi kanalıyla ekiplerimize iletilmiştir.

"YENİ BİR KANALIN AÇILMASI DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL"

Gelen talepler üzerine, rutin işleyiş olan temizlik öncesi keşif çalışmaları yapılmış, kanal güzergahının park alanında bulunduğu, temizliğin bütüncül değerlendirilmesi, sorunun çözümü açısından sağlıklı olacağı kanaatine varılmış, uygun bir takvim belirlenerek ek, uydu görüntülerinde görünen güzergah da temizlik çalışmalarına başlanmıştır.

Yapılan çalışmalar sadece mevcutta var olan kanal güzergahlarını kapsamakta olup yeni bir kanalın açılması durumu söz konusu değildir. Bahse konu yeni açıldığı söylenen kanalın uydu görüntülerinde de görülebileceği üzere 2004-2014 yıllarında var olduğu, dolayısı ile yeni açılmadığı görülmektedir. Dalyan gibi kıymetli bir doğa hazinesinin değerinin farkında olarak yapılan çalışmalar itina ile sürdürülmektedir. MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından temizlik dışında herhangi bir kanal açma çalışması yapılmadığını tekrar vurgulamak isteriz.”