İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve yeni gelmiş olmasına rağmen durmak bilmiyor. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlükleri, ülkenin çeşitli bölge ve illerinde organize suç örgütlerine yönelik büyük çaplı operasyon gerçekleştirildi. Toplamda 31 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen KAFES operasyonları sonucunda 15 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah ve malzeme temin eden 24 suç örgütü etkisiz hale getirildi.

Toplamda 307 Şüpheli Şahıs Yakalandı

Adana, Antalya, Samsun, Zonguldak, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Muğla, Giresun, Tekirdağ, Çanakkale ve Afyon'da düzenlenen operasyonlarda toplamda 307 şüpheli şahıs güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yakalanan Malzemeler: 161 Tabanca, 164 Av Tüfeği ve Uyuşturucu

CHP’Lİ BAŞKANIN, 130 MİLYONLUK SERVETİNİN 20 MİLYONU MİLAS’TAYMIŞ CHP’Lİ BAŞKANIN, 130 MİLYONLUK SERVETİNİN 20 MİLYONU MİLAS’TAYMIŞ

Operasyonlar neticesinde 161 tabanca, 164 av tüfeği, 2 uzun namlulu silah ile birlikte büyük miktarda mühimmat, uyuşturucu ve çek/senet ele geçirildi. İçişleri Bakanı ve yetkililer, bu başarılı operasyonlarla ülkenin güvenliğini sağlamak için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler. Bu operasyonlar, suç örgütlerine ve suç unsurlarına karşı kararlı bir duruşun bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Operasyonda Gözaltına Alınan İsimler, Öne Çıkan İller, Suç Örgütü ve Grupları

İçişleri Bakanlığı ve emniyet güçlerinin koordineli çalışması ile gerçekleşen KAFES Operasyonu kapsamında öne çıkan iller ve isimler şu şekilde sıralandı;

Muğla’da Ömer Kamil Sütlü Organize Suç Örgütü,
Adana’da Bora Toprak Organize Suç Örgütü,
Antalya’da Hüseyin Şamil Şahin Organize Suç Örgütü,
Samsun’da Eyüp Atmaca Organize Suç Örgütü,
Zonguldak’ta Alihan Keleş Organize Suç Örgütü ve Barış Taşdemir Organize Suç Örgütü,
Bursa’da Ali Kevser Can Organize Suç Örgütü,
Eskişehir’de Ahmet Yalım Organize Suç Örgütü,
Gaziantep’te Burhan Çapan Organize Suç Örgütü,
İstanbul’da Mehmet Basetemür Organize Suç Örgütü,
İzmir’de Ahmet Aktaş Organize Suç Örgütü,
Giresun’da Baki Ay Organize Suç Örgütü,
Tekirdağ’da Resul Ağyürek isimli şahsın yönlendirdiği Nitelikli Yağma Faaliyetleri gösteren Suç Grubu,
Çanakkale’de Kadir Yeşil isimli şahsın yönlendirdiği Nitelikli Yağma Faaliyetleri gösteren Suç Grubu ve
Afyon’da Ahmet Başyiğit isimli şahsın yönlendirdiği Nitelikli Yağma Faaliyetleri gösterenlere yönelik eş zamanlı 'KAFES Operasyonu' gerçekleşti.