İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya DEAŞ'a yönelik yapılan dev operasyonun detaylarını paylaştı. Son iki hafta içinde yapılan çalışmalar neticesinde Muğla dahil 32 ilde 170 kişi yakalandı.
BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI
Kişisel sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama paylaşan Bakan Yerlikaya, DEAŞ mensubu oldukları tespit edilen ve terör örgütüne finans sağladıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendiğini belirtti.
MUĞLA DA ARALARINDA
Yerlikaya, son iki haftada gerçekleştirilen operasyonların; Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova ve Yozgat olmak üzere toplam 32 ilde yapıldığını duyurdu.
GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonlar neticesinde 170 şüpheli yakalandı.
İLK ETAPTA 10 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’unun tutuklandığı, 15’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı, diğer şüphelilerin ise adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
“OPERASYONLAR 365 GÜN DEVAM EDİYOR”
Operasyona katılan polisleri ve tüm birimleri tebrik eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Örgüte finans sağlayan şüpheliler, son 2 haftadır süren operasyonlarımızda yakalandı. Ülkemizin her bölgesinde huzuru ve istikrarı sağlamak için yılın 365 günü, gece gündüz yürüttüğümüz operasyonlarımıza devam ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.




