Tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan Fethiye’de 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı ile 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas fuarı Patlangıç Kapalı Pazar Yeri’nde kapılarını açtı.

Özellikle yeni nesil araç, ekipman ve doğal ürünlerin tanıtıldığı fuara ilgi yoğun oldu. Özel bir organizasyon şirketi tarafından organize edilen fuara, 100 firma katıldı. Fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediye Başkan Vekili Oğuz Bolelli, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Fuar, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

"BU FUARDA ÜRETİCİYLE TÜKETİCİYİ BİR ARAYA GETİRMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Açılış töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Dünyada fuarın önemini bilmeyen yoktur. Bu fuarda da özellikle turizm bölgesi olan Fethiye’miz aynı zamanda tarım ilçesi. Tarım dünyada önemli olduğu gibi ülkemizde de çok önemli bir yeri var. Fethiye ilçemiz tarımda çok ileri bir seviyede gidiyor. Üreticileri tebrik ediyoruz. Üretimin artmasını diliyoruz. Tarım bakanlığının çok fazla destek paketi var. Bu fuarda üreticiyle tüketiciyi bir araya getirmek çok önemli olduğuna inanıyorum. Özellikle odalarımız yurtdışında bunu çok güzel başarıyorlar. Bu fuarda emeği geçen bütün taraflara, odalarımıza, tarım il ilçe müdürlüklerine, fuarcılık organizasyonuna hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

"DESTEK PAKETLERİYLE ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

İŞ ARAYANLAR DİKKAT! GÜNLÜĞÜ BİN 500 LİRAYA İŞÇİ ARANIYOR İŞ ARAYANLAR DİKKAT! GÜNLÜĞÜ BİN 500 LİRAYA İŞÇİ ARANIYOR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, fuarın hem firmalara hem üreticilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında "Tarımsal anlamda bir gerçeğin altını çizmeden geçemeyeceğim. Şunu özellikle belirtmek isterim. Tarımsal üretim girdileri son derece yüksek. Küresel iklim felaketinin de ortaya koyduğu sonuçlar, gerek tarımsal kuraklık gerek meteorolojik kuraklık ve doğa olayları gün geçtikçe tarımsal olayları zorlaştırmakta. Özellikle açık alanda yetiştiricilik sebze ve meyvede ciddi sıkıntılarla uğraşmakta. Üreticilerimiz mağdur olmakta. Bu konuda üreticimize sunduğumuz destek projeleri ile onların yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.