VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bazı sosyal medya hesapları ve sendikaların, Kulp ilçesi Kuba Camii’nde görevli imam M.K.’nın, hutbe okurken bazı bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darbedildiği iddiası üzerine, Diyarbakır Valiliği tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

KAYMAKAM AKELLER: KİMSEYİ DARBETMEDİM

Kaymakam Akeller, İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını belirterek, "Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim" dedi.

VALİLER DE YALNIZ BIRAKMADI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı...

Merkez Valisi/Mülkiye Başmüfettişi Salih Ayhan:

HUZUREVİNDEKİ SON GÜNÜNDE DEHŞET SAÇTI HUZUREVİNDEKİ SON GÜNÜNDE DEHŞET SAÇTI

 Bu aziz vatan için şehadete yürüyen şehitlerimizin hakkını hukukunu korumak, şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak en büyük mesuliyetimizdir. Bu hassasiyette olan, milli duruş sergileyen tüm yiğitlere bin selam olsun.

ŞEHİTLERİ ANMAMAMAK TARAFINI BELLİ ETMEKTİR

Muğla Valisi İdris Akbıyık:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak bu devletin tarafında olmalıdır. Bu bayrak bu vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak tarafını belli etmektir.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her memuru bağlılık yemini ettiği ve ekmeğini yediği devletine sadakatla bağlı olarak davranmalıdır. Bayrak ve vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak devletinin ve aziz milletimizin tarafında olmadığını göstermektir.

ŞEHİTLERİ ANMAYANLAR DİN HİZMETİNDE BULUNAMAZ

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu:

Şehitlerimizi anmayanların, terörü lanetlemeyenlerin devlet, millet ve hatta din hizmetinde bulunamayacaklarını değerlendiriyorum.

ŞEHİT KAYMAKAM KEMAL BEYİ HATIRLATTI

Düzce Valisi Selçuk Aslan:

Cuma hutbesinde şehitlerimizle ilgili bölümü kasten okumayan görevliye gerekli uyarıyı yapan Kaymakamımız @burakakeller’e karşı bazılarının Nemrut Mustafa vari hadsiz lafları Şehit Kaymakam Kemal beyi anımsattı. Mandacı zihniyet bilsinki; “Türkiye ağır yüktür, kemiği çatırdatır.”

ONURLU DURUŞ

Ağrı Valisi Mustafa Koç:

“Devlet yükü ağır, Vazifesi kutsaldır. Herkes kaldıramaz” Kaymakam @burakakeller kardeşimizin Aziz Şehitlerimiz ile ilgili hassasiyeti ve onurlu duruşu herkes tarafından takdir edilmesi ve saygı duyulması gereken bir durumdur.

ŞEHİTLERİ ANMAMAK KABUL EDİLEMEZ

Şırnak Valisi Cevdet Atay:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak elbette devletinin tarafında olmalıdır. Bayrak ve vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak kabul edilebilir bir davranış değildir.