BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA…

Son zamanlarda İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın yaptığı başarılı operasyonlara bir yenisi Muğla’da eklendi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimi, Ortaca merkezli hazineye ait arazileri sahte evrakla satan şüphelilere yönelik şikâyet üzerine harekete geçti.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ekipler, şüphelileri belirledikten sonra yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takibe başladı. Takibin tamamlanmasının ardından Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla operasyon için düğmeye basıldı. Muğla Ortaca merkezli Antalya, Ankara ve İstanbul da operasyon düzenlendi. Operasyonda 2’si kadın 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Muğla Valiliği de sosyal medya hesabından operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı ve maddi boyutunu gösteren bilgilere yer verdi. Valilik açıklamasında, “Muğla İl Jandarma Komutanlığınca, hazineye ait arazileri sahte evrak oluşturmak suretiyle satarak 30 vatandaşımızı yaklaşık 60 milyon TL dolandıran 10 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.” Denildi.