Eski CHP’li Aydın Ayaydın, AK Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye başkan adaylığına MHP’nin karşı çıkmadığını, önerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını açıkladı.

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet’in haberine göre Cumhur İttifakı’nın büyükşehir belediyelerinin hangi partide kalacağı pazarlıkları sürdüğünde MHP’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni istediği ve bu ile eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’u aday göstereceği söyleniyordu. Ancak AK Parti ve MHP arasında varılan uzlaşı sonucunda MHP, zaten kendisinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi dışında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni alırken çok istediği Adana ve Muğla Büyükşehir’i AK Parti’ye bıraktı. AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayının da eski ANAP ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın olacağı kesinleşmiş gibi. AK Parti’nin Aydın Ayaydın’ı aday göstermek istemesi karşısında MHP’nin bu ilde aday çıkarmayı düşündüğü ve Mehmet Tosun isminde ısrar ettiğini öğrenen Aydın Ayaydın’ın Ankara’ya ikna turuna çıktığı iddia ediliyor. 

Bu haberler üzerine Aydın Ayaydın bir açıklama yaptı. Eski CHP’li Aydın Ayaydın, AK Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye başkan adaylığına MHP’nin karşı çıkmadığını, önerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını açıkladı. Ayaydın, “Cumhurbaşkanı 1.5 ay önce bana, Devlet Bahçeli’nin de olumlu görüşü ile yaptığı adaylık teklifini arkadaşlarımla istişareler yaparak kabul ettim” dedi.