Muğla'nın tarihi miraslarıyla bezenmiş coğrafyası, bu kez Çin'in uzak diyarlarından gelen birçok turisti ağırladı. Muğla'nın Menteşe ilçesine ziyaret gerçekleştiren 9 kişilik turist kafilesi, Çin'den Türkiye'ye kültür turları düzenleyen önde gelen bir turizm firmasının rehberliğinde Şahidi Camisi'ni ziyaret etti. Çinli ziyaretçiler, Mevlevi dervişlerin mistik dansı sema törenlerini de izleme fırsatı buldular. 

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ÇİNLİ TURİSTLER MUĞLA'NIN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİ!

Muğla'nın tarihi zenginliklerini keşfe çıkan Çinli turistler, önce Tarihi Arasta Çarşısı'nı ve Muğla'nın sokaklarını dolaştılar. Daha sonra Ulu Cami'yi ziyaret ederek bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti. Ardından, Şahidi Türbesi ve Camisi'ne geçen grup, burada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Namık Açıkgöz'den Mevlevilik hakkında detaylı bilgi edindi. Prof. Dr. Açıkgöz, Çinli ziyaretçilere, camide bulunan tarihi Mevlevihane Mescidi'nden kalma bölümde sembolik bir zikir töreni gerçekleştirerek Mevleviliğin mistik dünyasını tanıttı. Grup, son olarak camide meditasyon yaparak bu deneyimi tamamladı. Bu kültürel etkileşim, farklı coğrafyalardan gelen insanların ortak manevi ve kültürel değerleri keşfetme isteğini vurgularken, Muğla'nın zengin tarih ve kültür mirasının uluslararası bir ilgi odağı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.