Muğla'da, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen NEET PRO Projesi ile eğitimde ve istihdamda bulunmayan gençlere yönelik önemli bir adım atılıyor. Proje kapsamında, 15-29 yaş arasındaki gençlere mesleki eğitim, temel beceri eğitimi ve kişisel gelişim eğitimleri verilerek girişimcilik yetenekleri desteklenecek.

NEET PRO Projesi, gençlere meslek sahibi olma fırsatı sunarken aynı zamanda temel yaşam becerileri kazandırmayı hedefliyor. İşsiz gençler için özel olarak hazırlanan bireysel eylem planları, İŞKUR tarafından oluşturularak istihdam olanakları sağlanacak. Bu sayede proje, gençlerin iş gücüne katılmasını kolaylaştırarak işsizlik sorununa çözüm sunmayı amaçlıyor.

Muğla'daki NEET PRO Projesi, genç neslin eğitim ve kariyer gelişimine önemli katkılarda bulunarak hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumlu etkiler yaratmayı amaçlıyor. Bu tür projeler, gençlerin iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde katılmalarına yardımcı olarak genç işsizlik sorununu azaltmada kritik bir rol oynayacak.

NEET PRO KAPSAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Muğla'da, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)" kapsamında önemli bir adım atıldı. Bu program, 15-29 yaş aralığında eğitime devam etmeyen, çalışmayan veya iş aramayan gençlere yönelik olarak hazırlandı ve "Menteşe'de Gençler İşte" Projesi ile Muğlalı gençlerin bu sürece dahil olması hedefleniyor.

NEET PRO Programı, gençlere meslek edinme fırsatları, eğitim, danışmanlık, bireysel kariyer planlama ve yeni iş fırsatları sunmayı amaçlamaktadır. Bu proje, gençlerin eğitimden ve işgücü piyasasından dışlanmasını önlemeyi ve işsizlikle mücadele etmeyi hedefliyor.

Muğla'daki "Menteşe'de Gençler İşte" Projesi, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi, onlara daha fazla iş fırsatı sunmayı ve toplumlarına daha fazla katkı sağlamalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. 

15-29 YAŞ ARASI GENÇLERE 6 FARKLI MESLEK DALINDA EĞİTİM 


NEET PRO Projesi kapsamında, 15 ila 29 yaş arasındaki 80 gence yönelik olarak 6 farklı meslek dalında mesleki eğitim verilmesinin yanı sıra temel beceri eğitimi ve girişimcilik eğitimleri de verilecek. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, İŞKUR tarafından bireysel eylem planları hazırlanarak gençlere kariyer danışmanlığı sağlanacak ve istihdam olanakları sunulacak.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zahide Altınok, projenin gençlere sağladığı katkıları ve sunduğu fırsatları şu şekilde ifade etti: "Menteşe'de Gençler İşte Projesi', Muğla'da 15-29 yaş arasındaki NEET'lerin niteliklerini artırmayı ve yiyecek-içecek işletmelerinde istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan bir projedir. Proje, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilmektedir." dedi.

Altınok, "Proje kapsamında iş ve meslek danışmanlarımızla, gençlere bireysel kariyer planı hazırlanarak İŞKUR olarak aktif rol oynanacaktır. Eğitim ve danışmanlık olanaklarından yararlanmak mesleki eğitim alarak istihdam sürecine katılmak isteyen tüm gençlerimizi, başvuruları için İŞKUR'a bekliyoruz. Projenin hazırlık ve uygulama aşamasında emek veren Proje yönetimine proje uygulamasındaki katkıları için Sözleşme Makamına, AB Türkiye Delegasyonuna teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA