MUĞLA'DA GECE  DEPREM OLDU! MUĞLA'DA GECE DEPREM OLDU!

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Hacıveliler Mahallesi'nde yaşayan Özlem Schlammer, komşusu İlhan A.'yı, özel bir düzenek kurarak yakaladığı tilkiyi tüfekle vurup öldürdüğü iddiasıyla ihbar etti.

Olay, 16 Mart'ta meydana geldi. Schlammer çiftinin komşusu İlhan A., iddiaya göre özel bir tuzakla yakaladığı tilkiyi tüfekle vurarak öldürdü. Durumu fark eden Özlem Schlammer, hemen Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'ne haber verdi. Dernek yetkililerinin bilgilendirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve Milli Parklar görevlileri, vurulan tilkiyi çöp konteynerinde buldu. İlhan A.'ya, avcılık belgesi olmadan avlanması yasak olan yabani hayvanı hileli bir şekilde avladığı için 10 bin 689 lira ceza kesildi. Olayın ardından jandarma tarafından tanık olarak yazılan Özlem Schlammer, İlhan A. ve ailesinin kendisine tanıklık yapmaması için baskı yaptığını kaydetti.

Schlammer, uğradığı saldırılar sonrası ayağının alçıya alındığını ve adli rapor tutulduğunu anlattı. Schlammer, "Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) kullanarak yardım çağırdım. Ambulansla hastaneye götürüldüm. Sol ayağım alçıya alındı ve tedavim devam ediyor. Saldırılar nedeniyle anne ve oğlu hakkında da uzaklaştırma kararı alındı." Dedi.

Savcılığa yapılan suç duyurusu sonucu İlhan A., eşi ve oğlu hakkında uzaklaştırma kararı çıkarıldı. Schlammer, yaşanan olaylar nedeniyle maddi ve manevi zorluklar yaşadığını dile getirdi. İlhan A. ise tilkiyi öldürdüğünü kabul etti ancak Schlammer'ı darp etmediğini ve hakaret etmediğini savundu. Olayla ilgili soruşturma ve Schlammer'ın tedavi süreci devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi