Fethiye’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Kurvaziyer Limanı Projesi için yapılacak olan ÇED Toplantısı ÇED Raporu’nu hazırlamak için bakanlık ile sözleşme imzalayan Çınar Mühendislik Firması Yetkililerinin toplantıda sunum yapmak için kullanacakları projeksiyon cihazının çalışmaması ve ses sisteminin yeterli olmaması nedeni ile iptal edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli’ne bağlı Fethiye İlçesi Babataşı Mahallesi 3 Sahil bandı olarak bilinen alanda “Kruvaziyer Limanı” yapılması planlanıyor.

Yapımı planlanan Kurvaziyer Limanı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bugün Saat 11.00 de 3. Etap Kıyı Bandı’nda bulunan bir kafede ÇED Toplantısı yapılacaktı. Toplantı için yaklaşık 200 kişi toplandı. Toplantı öncesinde ÇED Raporu’nun hazırlanması için Ulaştırma Bakanlığı ile sözleşme imzalayan Çınar Mühendislik ve Müşavirlik yetkilileri toplantı sırasında yapılacak olan sunum için bilgisayardan televizyona görüntüyü aktaramadılar.

“NARGİLE KAFEDE ÇED TOPLANTISI YAPARSANIZ BÖYLE OLUR”

Yapılan teknik çalışmanın uzamasından dolayı toplantıya katılan vatandaşlar seslerini yükseltmeye başladılar. Böyle ÇED Toplantısı yapılmaz. Bu toplantının yeri de yanlış şeklinde ki söylemler ile beraber vatandaşların arasından “Nargile Kafe’de ÇED Toplantısı yaparsanız böyle olur. Fethiye’de başka yer yok muydu? “ şeklindeki söylem büyük alkış aldı.

Firma yetkililerinin bilgisayar görüntüsünü televizyona aktaramamasından sonra bu sefer de projeksiyon cihazı çalıştırma telaşı başladı. ÇED Toplantısı’nın bir türlü başlayamaması ve sıkıntının çözülememesi üzerine katılımcılar alkış ile tempo tutmaya başladı. Firma yetkilileri bir şekilde projeksiyon cihazını çalıştırarak sunuma başlayacaktı ki bu seferde ses sisteminde sorunlar çıktı. Diğer taraftan katılımcı sayısının fazla olması ve yer seçiminin hatalı olmasından dolayı projeksiyon cihazını da bir çok katılımcı göremedi. Katılımcılar itirazlarını ve tepkilerini alkış ve ıslıklarla yansıtmaya başladılar. 

YETKİLİLER ARKA AKPIDAN TOPLANTIYI TERK ETTİLER. İPTAL TUTANAĞINI VATANDAŞLAR KENDİSİ YAZDI

MUĞLALI ESNAF, EVLİLİK TEKLİFİNİ DENİZ ALTINDA YAPTI MUĞLALI ESNAF, EVLİLİK TEKLİFİNİ DENİZ ALTINDA YAPTI

Yaşanan gerilim üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilisi Ayşegül Karahaliloğlu Boran ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü Personeli Alper Türkmen ÇED Toplantısı’nın yapıldığı kafeyi arka kapıdan terk ettiler. ÇED Toplantısı’na katılmak üzere kafeye gelen vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden ısrarla toplantının ertelendiği yönünde tutanak tutmalarını istediler. Tutanak tutmadan yetkililerin kafeden ayrılması üzerine toplantıya katılan vatandaşlar ÇED Toplantısının teknik sorunlar nedeni ile ertelendiğini ifade eden tutanak tuttular. Tutanağı katılımcılar ile beraber katılımcılar arasında bulunan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’da imzaladı. Toplantıya katılmasına rağmen Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı İlkay Tugay tutanağa imza atmayacağını ifade etti.