ÜRETİCİ BEDAVA YAPTI! BİNLERCE KİŞİ TARLAYA AKIN ETTİ ÜRETİCİ BEDAVA YAPTI! BİNLERCE KİŞİ TARLAYA AKIN ETTİ

Aralıkta enflasyon beklendiği gibi yüzde 3.2 çıkarsa memurun alacağı zam % 15'lik toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 50'ye yaklaşacak.

Asgari ücretin ardından memur ve emekliler gözü bugün açıklanacak enflasyona çevildi. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve memur emeklisinin maaşına yansıyacak. Ancak enflasyon farkının üzerine refah payı getirilmesi de beklentiler arasında yer alıyor. TÜİK verilerine göre 5 aylık enflasyon yüzde 33.66 olmuştu. Aralık ayı enflasyon beklentisi ortalaması ise yüzde 3.19. Şayet bu düzeyde gelirse 6 aylık enflasyon yüzde 37 olacak.

FARKLAR 15 OCAK'TA
Temmuzda yüzde 6 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri yüzde 31 enflasyon farkı alacak. Bu rakama 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı eklenecek ve hükümet tarafından daha önce duyurulan yüzde 50'lik zamma yaklaşılacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etkili olacak.SGK ve Bağ-Kur emeklileri de son 6 aylık enflasyon oranında zam alacak.

19 MİLYONUN GÖZÜ TÜİK'TE
3.7 milyon memur, 12.9 milyon işçi ve memur emeklisi ile 2.4 milyon sosyal destek ödemesi alan vatandaşın geliri açıklanacak enflasyon rakamıyla şekillenecek. Yani doğrudan 19 milyon vatandaşın gözü kulağı bugün TÜİK'te olacak.