MUĞLA DAHİL 42 İLDE 'NARKOÇELİK-14' OPERASYONU: 321 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI MUĞLA DAHİL 42 İLDE 'NARKOÇELİK-14' OPERASYONU: 321 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI

Kahramanmaraşlı hemşire gelin Kübra Timarcıoğlu, 6 Şubat depremlerine Şanlıurfa’da, nişanlısı Musab Kahramanmaraş’ta yakalandı. Hemşire Kübra’nın çekirdek ailesi Dulkadiroğlu İlçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanının enkazında kaldı.

Memleketine gelen  Kübra, Rize AFAD gönüllü arama kurtarma ekibi ile tanıştı. Ekip, çalışmalar sonucu genç kızın ailesini maalesef kurtaramadı ama enkaz altından çıkarmayı başardılar.

Acı dolu 9 ayın sonrasında genç çift acılarını geride bırakıp hayata birlikte tutunabilmek için evliliğe karar verdiler.  Düğünlerine Rize’deki kurtarma ekibini de davet eden çifti ekip yalnız bırakmadı.

Rize’den katılan ekibin evlerinin son misafiri olduğunu dile getiren gelin Kübra Timarcıoğlu, “6 Şubat depreminde evimiz yıkılmıştı ve bu süreçte anne ve babamı kaybetmiştim. Abilerimiz acı günümüzdelerdi ve şu anda 29 Ekim’de düğünümüz gerçekleşiyor mutlu günümüzde de yanımızdalar kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Damat Musab Hadiç ise, “Kahramanmaraş’ta yaşadığım ev depremde yıkıldı ve ben de enkazdan çıkarıldım. Eşimin yanına gitmek istedim ve o tek başınaydı kimsesi yoktu ona destek olmak istedim. Bende yaralıydım. Gönüllü abilerimiz geldi ve 8 gün boyunca hiç durmadan çalıştılar ve cenazeleri çıkardılar. Kendileri şimdi düğünümüze geldi sağ olsunlar” diye konuştu.

Rize arama kurtarma ekibi adına konuşma yapan Hüseyin Çelik ise, “Bizi aslında buraya getiren Kübra’nın dik duruşu ve inancı oldu. Biz deprem sırasında kendimizi eksik hissettik neden buradayız dedik ve kalktık geldik. Gerçekten elim bir olay ama bunun sonucunda bize o kadar güzellikler tanıttı deprem. Çok değerli insanlar tanıdım. Rabbim sonunda bizleri bu şekilde güldürdü hayırlı olsun” diye konuştu.