31 Mart'ta yapılacak seçime 1 ay kala Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, seçim çalışmaları kapsamında ilçe halkıyla buluştu.

Ortaca Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Aday Tanıtım ve Proje Tanıtım Toplantı'sında konuşan Uzundemir, ilçeye hizmet için hükümet desteğine işaret ederek bu desteği olmayan bir adayın çivi dahi çakamayacağını söyledi. Uzundemir ayrıca 5 kırmızı çizgisini de açıkladı. İşte Uzundemir'in konuşmasından öne çıkanlar: 

MUĞLA’DA TEHLİKELİ DALGALARA RAĞMEN YÜZDÜLER MUĞLA’DA TEHLİKELİ DALGALARA RAĞMEN YÜZDÜLER

"Sizlerin içinden çıkan bir kardeşinizim. MHP'li belediye başkanıyım ama seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyım. Yoldaki kedi, köpek susuz kaldıysa onun sorumlusu benim. 5 yıl boyunca parti rozeti takmadım. Her zaman Türk bayrağı taktım. Çünkü ben Türklüğümle gurur duyuyorum. Yıllarca bize solcu sağcı, Kürt- Türk diye birbirimizi vurdurdular. Biz bu vatanı hepimiz birleşerek vatan yaptık. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. 

"PARTİ DEDİĞİMİZ ŞEY SADECE LEVHADIR"

Bugün belki üst düzey yöneticiler kızabilirler ama  benim dünya görüşüm bu. Parti dediğimiz şey sadece levhadır. Partinin ismi önemli değil.

Benim değişilmez 5 kırmızı çizgim var: Vatan, millet, bayrak, Kur'an, Mustafa Kemal Atatürk. Bu toprakları vatan yapan, Başta Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"31 MART'TA ORTACA'NIN KADERİNİ BELİRLEYECEĞİZ"

31 Mart 2024'te belediye başkanı seçmeyeceğiz, Ortaca'nın kaderini belirleyeceğiz. Eğer hükümet desteği olmazsa Ortaca'ya çivi çakamazsınız. 

Ben projelerimi değil, hedeflerimi yazdım. Boş vaat veren arkadaşları biliyorum. Hikayeye kanmayın, bir dönem daha sizden yetki istiyorum. Seçildiğimde yapacağım hedeflerim şunlar:

Kış turizmimiz şu an için yeterli değil. Dalyan'a yamaç paraşütü için çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıktan izin aldık ancak askeri bölge olması nedeniyle Genelkurmay'dan izin aldık. 

Sarıgerme belediye tesisimiz, Ortaca Belediyesi'nden çıkmıştı, biz burayı geri aldık. Buraya seyir terası yapacağımız bir alan oluşturmak istiyoruz.

Belediye binasını yenileyeceğiz.

Amfitiyatro yapacağız. Tamamladığımıda Kemal Şahin Amfitiyatro olacak.

Katlı otopark ve AVM. Ortaca Terminali'nin olduğu yere altı otopark üstü iş yeri yapmayı düşünüyoruz.

Eski hastanenin olduğu yer, Ağız ve Diş Hastalığı yapılacak. Sağlık Bakanı'ndan bilgi aldık.

Dalyan'a kapalı bir spor salonu.

22 tane çocuk parkı bitirdik, Önümüzdeki günlerde Suat Park dediğimiz alanı daha da genişleteceğiz.

Ortaca'da doğal gaz için Cumhurbaşkanı'mıza durumu anlattık, ihale bitti. Ortaca'mız doğal gazla buluşacak.

Okul bölgeleri için kampüs. İlçe alanı dar. Buradan okulları bir araya toplayarak daha modern bir eğitim alanı oluşturacağız.

Yeni Adalet Sarayı. Orman'dan 40 dönümlük alan tahsis ettik. Burası yapılınca Ağır Ceza Mahkemesi de gelecek.

TOKİ. 658 dönüm Orman'dan yer aldık. Burada yeni evlenecek çiftlere ev imkanı oluşacak.

TUVTURK için şirketin sahibi Almanlarla iletişime geçtik. Ortaca'ya gelmesi için çabaladık, 1 tanesi artık Ortaca'da olacak.

Adliye'nin oradan üniversitenin oraya kada tramvay hattı yapacağız.

Cengiz Topel ve Şerif Naz Başoğlu caddeleri için içme suyu borularının değiştirilmesi ve sokak sağlıklaştırması yapacağız. Buradaki esnaflarımızın çok zor durumda olduklarını görüyorum.

Dalyan Kamplumbağa Hastanesi. Özellikle turizm için bu hastane çok önemli. Buradan ciddi bir gelir elde edileceğini düşünüyorum.

Dalyan Çandır arasına köprü.

Yaşlı bakımevi, Sağlık Bakanı'mızla görüştük, mamografi ve MR makinesi gelecek.

Dalyan Balık Hali."

"FIRINCIYIM 2 EKMEK YAPAR SATARIM"

Hedeflerini açıkladıktan sonra 31 Mart'ı hatırlatan Uzundemir, son kez aday olduğunu açıklayarak "Geleceğiniz için oy kullanın." dedi. "Ben başkan olsam ne olur, olmasam ne olur?" diye soran Uzundemir, fırında ekmek yapıp satabileceğini ancak tek amacının hizmet etmek olduğunu belirtti.