Ortaca Belediye Başkanı ve MHP Ortaca Belediye Başkan Adayı Alim Uzundemir, Dalyan Kanalı'yla ilgili projesi hakkında Haber 48 yazarı Ersin Turan'a önemli açıklamalarda bulundu. Kanala yapılacak köprünün hayalleri arasında yer aldığını belirterek Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün de projeye "Yapılabilir" sonucunu verdiğini söyledi. 

MUĞLA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12 TUTUKLAMA MUĞLA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12 TUTUKLAMA

"HAYALLERİMDEN BİRİYDİ"

Bakanlıkla yapılan görüşmelerinin olduğuna işaret eden Uzundemir "Akyaka'daki köprünün bir başka modelini kısmet olursa Dalyan Kanalı'mıza yapacağım." dedi. Uzundemir, "Kanala köprü hayali yıllardır vardı fakat nedense yapılamadı. Benim de hayallerimden biriydi. Bu konuda bürokrasinin en üst düzey kademelerine müracat etmiştim." ifadelerini kullandı.

"TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÖPRÜYE OLUR VERDİ"

Köprü hakkında bilgi veren Uzundemir, "Araçlar ve yayalar konusunda verilecek kararı bekliyorduk. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Akyaka'daki Ağaç köprü modelini baz alarak Dalyan Kanalı'mıza da şimdilik sadece yaya ve bisikletlerin geçebileceği köprüye "Yapılabilir" olurunu verip "projenizi getirebilirsiniz" dedi. 

Başkan Uzundemir, 31 Mart'taki seçimleri hatırlatarak belediye yönetiminin tekrar kendilerinde olmaları halinde köprü projelerini hayata geçireceklerini belirtti. "Bugüne kadar verdiğim sözleri yerine getirmiş biri olarak kanalımızın iki yakasını bir birine kavuşturacağım." diyen Uzundemir, projelerin devlet desteğiyle yapılacağını, konuyla ilgili görüşmelerin en üst makamlardan verilen sözlerle sona yaklaştığını belirtti.