(Üstte fotoğrafta: Projeyi başlatan önceki dönem Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve ekip arkadaşları)

ALİM UZUN DEMİR BAŞLATMIŞTI

Yaklaşık iki yıl önce, Ortaca Kaymakamlığı ve Ortaca Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yalnız Değilsiniz Yemek Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahibi kimsesiz yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlara öğlen ve akşam yemeği dağıtılmaya başlanmıştı.

DAĞITIM İÇİN SON MODEL ARAÇ ALINMIŞTI

12 ay süren dağıtımın başlangıcında o dönem ki MHP’li Ortaca Belediyesi tarafından projeye ilişkin, “Ortaca Kaymakamlığımızca ve Ortaca Belediye Başkanlığımızca ortaklaşa yürütülen ‘Yaşlı ve Engelliler İçin Yalnız Değilsiniz Yemek Projesi’ kapsamında kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımıza evlerinde 12 ay boyunca öğle ve akşam yemeği dağıtmak için belediyemiz öz sermayeleri ile bünyemize 2023 model Fiat Doblo Maxi Plus aracımız kazandırılmıştır. İlçemize Hayırlı Olsun.” açıklaması da yapılmıştı.

ORTACA'NIN NİNJA KAPLUMBAĞALARI 2 YIL SÜREN TEDAVİNİN ARDINDAN DENİZE SALINDI ORTACA'NIN NİNJA KAPLUMBAĞALARI 2 YIL SÜREN TEDAVİNİN ARDINDAN DENİZE SALINDI

(Üstte Fotoğrafta: CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan)

SEÇİMİ KAZANDI, YEMEĞİ KESTİ

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ortaca Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Evren Tezcan kazandı. Tezcan, başkan seçilmesinin üzerinden daha birkaç ay geçmeden önceki belediye başkanının hayata geçirdiği sosyal projeleri iptal etmeye başladı. Bunlardan biri de ‘Yalnız Değilsiniz Yemek Projesi’ oldu. Proje iptal olunca ilçe genelinde bir kap sıcak yemeğe muhtaç olan ihtiyaç sahipleri de ‘kimsesiz’ kaldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ AÇ BIRAKILDI

İhtiyaç sahibi onlarca kişiden biri de Ortaca’nın Akıncılar Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Durmuş Akyol’un yatalak annesi 83 yaşındaki Aynıma Akyol’du. Akyol’da adeta açlığa terk edildi.

Durmuş Akyol, Haber48’e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Annem Akıncılar Mahallesi’nde tek başına yaşıyor. Yatalak ancak önüne konduğu zaman yemeğini yiyebiliyor. Bundan önceki belediye başkanımız ve Ortaca Kaymakamlığı’nın hayata geçirdiği proje ile her gün yemeği geliyordu. Ancak belediye başkanı değişince projede iptal oldu. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana hiç yemek gelmedi. Bunun üzerine belediyede yetkili birini aradım. Neden iptal edildiğini sordum. Bana, ‘yaz ayı olduğu için yemeğin bozulabileceğini ve zehirlenme olacağını’ söylediler. Komik bir gerekçe sundular. Peki, bundan önceki yıllarda hava sıcaklığından neden yemek bozulmuyordu? Neden düzenli olarak geliyordu? Neden kimse zehirlenmemişti?

YEMEK YERİNE KOLİ ÖNERDİLER

Ayrıca, o yetkili yemeğin kesilmesi yetmiyormuş gibi bir de yardım kolisi teklifinde bulunuyor. Annem zaten yatalak. Nasıl yemek yapsın? Nasıl önüne getirsin, yesin? Güya, CHP’li belediye sosyal belediyeciliğe önem veriyordu, verecekti. Bu mu sosyal belediyecilik? Yaşlıların, engellilerin ve yatalakların yemeğini kesmek mi sosyal belediyecilik? Tez zamanda bu yanlıştan dönülmesini ve tekrar eskisi gibi yemeğin devam etmesini istiyorum.”

Kaynak: Haber merkezi