1000A Yapı Ortaca Belediyespor Başkanı Erem Kaya, yazılı bir açıklama yaparak adalet ve tarafsızlık hatırlatmasında bulundu. Geçen yıl Yatağanspor ile oynanan play out maçında haksız kararlar alındığı iddia edilen yazılı açıklamada takımın "küllerinden" doğduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ! DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

"2022-2023 Sezonunda Muğla Süper Amatör ligi B grubunu ve Playoff grubunu açık ara farkla bitirip Muğla Süper Amatör liginde 2 defa üst üste Şampiyon olan takımımız yine statü gereği BAL’dan gelen Yatağanspor ile play-out maçı oynamıştır.

"KÜLLERİMİZDEN DOĞDUK"

Bu maçın sonunda “Açık ve Net Tartışmasız HATALI” bir golle yenilerek BAL ligin kapısından dönmüştür. Ortaca Belediyespor kulübü ve ailesi, Ortaca Halkının ve sevenlerinin desteğiyle güçlü bir karakter göstererek yeniden küllerinde doğmuş ve bu sezonda da aynı hedefler doğrultusunda mücadeleye devam etmektedir. 

Yenen hakkımızdan dolayı yaptığımız girişimlerin de neticesinde ASKF, TASKK ve TFF’nin aldığı karar doğrultusunda  Muğla Süper Amatör ligi statüsü değişmiştir... 

"HERKESTEN DİLEĞİMİZ ADİL VE TARAFSIZ OLMALARI"
 
Bundan sonra herkesten dileğimiz ADİL ve TARAFSIZ olmalarıdır. Çünkü bizlerin bir daha hakkımızın yenilmesine tahammülümüz kalmamıştır. Büyük ORTACA’nın hakkı her ne şekilde olursa olsun yenemez, bunun için sonuna kadar savaşmaya hazırız. Sahada hakkedenin kazandığı bir play off diliyoruz. Tüm değerli rakiplerimize başarılar dileriz. 

Sevgili Ortaca sevdalıları ŞAMPİYONLUK için çıktığımız bu yolda hikayemize vermiş olduğunuz destekleriniz için teşekkür ederiz... Parolamız ŞAMPİYONLUK, amigomuz SİZSİNİZ. Bundan sonraki tüm maçlarımızda sizlerin desteklerinin katlanarak artacağına inancımız tamdır. 
Saygılarımızla 
1000A Yapı Ortaca Belediyespor Yönetimi adına Erem Kaya"