Dalyan'da bulunan villaları hakkında bilgi veren Adem Çoban; "Burası 2 ayrı villa şeklinde. Nezih bir ortam. Gelen misafirlerin huzura erebileceği, kafasını rahatlatıp gidebeilceği bir ortam. Ona özen gösterdik, çabaladık." dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ MİSAFİRLERİMİZİN MUTLULUĞU"
Villaları hem kendi siteleri üzerinden hem de aracı kurumlar üzerinden müşterilere kiraladıklarını belirten Çoban; "Misafirlerimiz mutlu olsun diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Burada her şey doğal. Gelen misafirlerimize doğal köy yumurtası, tereyağı ikram ediyoruz. En az beş gün kiraya veriyoruz." şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinin ardından vatandaşların daha çok bu tarz tatillere yöneldiğini dile getiren Adem Çoban; "İnsanlar otellere kapalı kalmaktansa müstakil ev ortamında daha huzurlu, daha keyifli tatil yapmayı amaçlıyor. O günden bugüne bu iş sektör haline geldi. Herkes yapıyor. Ama bu işi en iyi yapmak, layıkıyla yapmak önemli olan." dedi.

Dalyan'da bulunan villada üç ailenin rahatlıkla konaklayabileceğini belirten Adem Çoban "Hem bütçeleri rahat olur, hem de huzurlu bir tatil yapmış olurlar." ifadelerini kullandı. 

Doruk Emlak'ın sahibi Adem Çoban kendisi hakkında; "Ben doğma büyüme buralıyım. Bir oğlum, bir kızım var. 10 yıl turizmle uğraştım. 15 yıldan beridir de emlak, inşaat işiyle uğraşıyorum. Genelde kızım bu işlerle o ilgileniyor. Bir oğlum var o da benim izimden yürüyecek gibi. Bir aile şirketi gibiyiz. Ben aileme çok düşkünümdür. Çocuklarımın ikisi de işlerin başına geçmek için yola koyuldular." dedi.

İnşaat sektöründe de çalışmalar yaptığını söyleyen Adem Çoban; "Genellikle müstakil tarzda evler yapıyorum. Daire yapmıyorum. Çünkü stresi çok fazla. Aynı zamanda bizim bölgemizde eleman sıkıntısı mevcut. Çalıştıracak insan bulamıyorsunuz. Bulsanız da memnun edemiyorsunuz. İnşaat sektöründe iş çok, çalışacak insan yok." dedi.

"DORUK EMLAK OLARAK ORTACA'DA HİZMET VERİYORUZ"
"İnşaat sektörünün yanı sıra 15 yıldan beri emlak işi de yapıyoruz. Villa işiyle  eşim, kızım ve oğlum ilgileniyor. Gayrimenkul alım satım işiyle uğraşıyoruz. Ortaca'da hizmet veriyoruz." şeklinde konuşan Çoban; artan ev fiyatları ile ilgili "Üç yıl önceyle bugün arasında çok ciddi fiyat artışları var. 3 ay önce 900 liraya alınan beton, bugün 1600 lira. Yüzde 40 yüzde 60'lara yakın bir artış var." dedi. 

ORTACA’DA BİR APARTMANDA KORKUTAN YANGINI! ORTACA’DA BİR APARTMANDA KORKUTAN YANGINI!

"FİYATLAR KONUSUNDA VATANDAŞ VE MÜTEAHHİT HAKLI"
Adem Çoban artan ev fiyatları ile ilgii "Fiyatlar konusunda vatandaş, müşteri haklı. Ama müteahhit de haklı. Çünkü fiyatlarda inanılmaz bir artış var. Bugün 1 milyon liraya sattığınız evi yerine koyma şansınız yok. Bu yüzden ister istemez fiyatlar artıyor. Ülkemizdeki genel ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan bir durum bu." dedi.

"BÖLGEMİZDE ARSA SIKINTISI VAR"
Ortaca bölgesinde arsa sıkıntısı olduğunu dile getiren Adem Çoban; "Yeni yerler imara açılmadığı için sıkıntılar oluşuyor. Arsaların metrekare fiyatı 10 bin liralara çıktı. 500 metrekare bir arsa 5 milyon lira. Baktığınız zaman bir daire başına 800 bin liraya yakın arsa maliyeti düşüyor. 700 bin lira da daire maliyeti olsa 1,5 milyon liraya çıkıyor bir daire. Ülkenin şartları neyse ister istemez bu sektöre de yansıyor." şeklinde konuştu.

"BU BÖLGEDEN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EV ALABİLİRLER"
Adem Çoban, Ortaca bölgesinde binaların deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını belirtirken; "Bölgemizin en büyük avantajı; inşaat işi yapan hiçbir arkadaşımız kötü bina yapmıyor. Hepsi deprem yönetmeliğine uygun inşaatlar yapıyor. Belediyemiz ve yapı denetim firmaları bu işin üzerine fazlasıyla düşüyorlar. Çok hassas davranıyorlar. A'dan Z'ye kadar en ufak şeyler denetleniyor. Bu bölgeden ev almak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alabilirler. Burada herkes işini layıkıyla yapıyor." dedi. 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili konuşan Adem Çoban; "Büyük bir yıkım yaşandı. Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Deprem olduğu andan itibaren birlik beraberlik içinde oradaki vatandaşlarımızın yardımına koştuk. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşanmaz." şeklinde konuştu.