ŞİKÂYET ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimi Ortaca’da arsa satışıyla ilgili dolandırılma şikâyeti üzerine harekete geçti. Ekipler, şüphelileri belirledikten sonra fiziki ve teknik takibe başladı. Takibin tamamlanmasının ardından Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla operasyon için düğmeye basıldı. Muğla Ortaca merkezli operasyonun diğer ayakları Antalya, Ankara ve İstanbul’du.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz Cuma günü eş zamanlı olarak şüphelilerin adreslerine baskın düzenlendi. Evlerinde ve bulundukları adreslerde aramalar yapıldı. İstihbarat birimi operasyon kapsamında 2’si kadın 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

3 TUTUKLAMA! BİRİ DE ESKİ TAPU ÇALIŞANI ÖZGÜR Ö.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde Ortaca Adliyesi’ne çıkartıldı. Burada savcı ve hakim karşısında çıkan zanlılardan 3’ü tutuklandı. 7 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklananlar arasında Ortaca Tapu Kadastro Müdürlüğü eski çalışanı Özgür Ö’nün de olduğu kaydedildi.

OPERASYONUN DETAYLARI NETLEŞTİ

Öte yandan, operasyonun detayları da netleşti. Edinilen bilgiye göre, Alman vatandaşı S.O., aracılar vasıtasıyla bölgede ayakçı emlakçı olarak bilinen Özgür Ö. ile irtibat kurdu. Ula’ya bağlı Akçapınar Mahallesi, Araplar mevkisinde 5 bin 350 metrekare tarla vasfındaki gayrimenkul için vekâlet ve tapu fotokopisini görerek aldığı arazi için metrekaresi 50 avro olmak üzere 267 bin 500 avroya anlaşma yaptı. Tapu almak üzere anlaşarak şahitlerin imzasıyla Özgür Ö ile sözleşme imzaladı ve parayı teslim etti.

TAPUYA GİTTİ, YIKILDI!

S.O., Ula Tapu Müdürlüğü’ne giderek tapusunu almak istedi. Ancak tapu suretine baktığında tapunun başka birine devredildiğini gördü. Yapılan bütün işlemlerin sahte olduğunu öğrenince adeta yıkıldı. Dolandırıldığını anlayan S.O. ilgili mercilere şikâyette bulundu.

60 MİLYON TL DOLANDIRMIŞLAR

Öte yandan, yakalanan şüphelilerin Türkiye’nin farklı illerinde birçok vatandaşı yaklaşık 60 milyon TL dolandırdığı da öğrenildi.