3 Aralık Dünya Engelliler Haftası ziyaretleri sırasında, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’e, görme engelli vatandaşların beyaz bastona ihtiyacı olduğunu dile getirmişti. Gelen talep üzerine Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir görme engelli vatandaşların kullanımı için beyaz baston alınması talimatını vermişti.
Alınan 30 Adet beyaz baston Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir'e, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir tarafından teslim edildi. Beyaz bastonların gelmesi ile çok mutlu olduğunu dile getiren şube başkanı Mehmet Özdemir, "3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Ortaca Belediye Başkanımız Alim Uzundemir Ortaca’da derneğimize ziyarette bulundu. Ziyaretleri sırasında kendisi ile sohbet ederken görme engelli vatandaşlarımızın kullandığı beyaz baston ihtiyacımızdan bahsettim. Sağolsun bizleri kırmayarak beyaz bastonların teminini sağlayarak bu gün bizlere teslim etti.Görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran en önemli araçlardan biri olan bastonları ihityaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Başkanımız Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER


Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Uzundemir  "Ziyaretlerimiz sırasında şube başkanımız Mehmet bey, beyaz baston ihtiyaçlarından bahsetmişti. Bizlerde ihtiyaç olan beyaz bastonları bu gün dernek başkanımız Mehmet Bey'e teslim ettik. Herbirimizin bir engeli adayı olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Bu bilinç ile hareket edip özel vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni hem birey olarak hemde kamu kuruluşları olarak yapmalıyız. Ortaca Belediye Ailesi olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.