ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI

Muğla'nın Ortaca İlçesi Sarıgerme Mahallesi Babadağ Mevkii Ada 221, Parsel 48'de bulunan tarla niteliğindeki 3.538,34 metre karelik araziye "kaçak" olarak yapılan otel hakkında ilk defa 21.12.2020 tarihinde yaptığımız haberden bu yana henüz yıkım işlemi gerçekleştirilemedi. Gazetemize yapılan ihbarlar ve yaptığımız araştırmalar neticesinde ortaya koyduğumuz bilgi ve belgeler doğrultusunda inceleme başlatarak harekete geçen Ortaca Belediyesi, "kaçak" otelin işletme ve yapı ruhsatının olmadığını, imar barışı kapsamına girmediğini ve kaçak olarak yapıldığını tespit etmiş ve oteli mühürleyerek yıkım işlemi gerçekleştirilmesi için çalışma başlatmıştı. Daha sonrasında, Ortaca Belediye'sinin mühürü izinsiz olarak bozulmuş, "kaçak" otel yine "kaçak" olarak işletilmeye çalışılmış, bu durumun Ortaca Belediyesi yetkilileri tarafından tespit edilmesi üzerine yine resmi işlem yapılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sarıgerme'de bulunan "kaçak" otel şuan dahi faaliyetlerine kaçak olarak devam ediyor. Bu ise mühürün ikinci kez bozulduğunun göstergesi. Otelin kaçak olmasının yanı sıra işletme ruhsatının dahi olmamasına rağmen nasıl hala açık olduğu akıllara durgunluk veriyor.

Resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, Ortaca Belediyesi'nin yıkım işlemi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ekipman ve personel talep etmesi durumunda, resmi olarak yıkım tarihi alınmış ve Müdürlük tarafından Belediyeye gerekli desteğin verilmesi ile yıkım işleminin gerçekleştirilmesi sağlanmış oluyor. Bu doğrultuda ise gözler tekrar Ortaca Belediyesi'ne çevrilmiş durumda. Ortaca Belediyesi'nin "kaçak otel"in yıkım işlemi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden resmi olarak iş makinesi ve personel talep etmemiş olması ise  kamuoyunda huzursuzluk yaratmaya devam ediyor. Vatandaşlar, her yerde kaçak işletme ve evler yıkılırken Sarıgerme'de faaliyet gösteren kaçak otelin neden yıkılmadığını soruyor. 

Edinilen son bilgilere göre, hala resmi bir adım atılmış değil. Bu durum kamuoyunda, Ortaca Belediyesi'nin yıkım için talepte bulunmamasının siyasi nedenlerden kaynaklandığının düşünülmesine neden oluyor.