Muğla'nın Ortaca ilçesinde eğitim alanında faaliyet gösteren Ortaca Çözüm Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılında dikkat çeken bir performansa imza attı.

Eğitimdeki köklü geçmişiyle ülkemizin en başarılı markalardan biri olan Çözüm çatısı altında faaliyet gösteren Ortaca Çözüm Koleji, tüm yaş gruplarında bünyesindeki öğrencilere akademik anlamda, modern, çağdaş ve geleceğe uygun bir eğitim vermeyi amaçlıyor. Başarılı kolej, akademik eğitimle sınırlı kalmayarak, öğrencilerin sosyal aktivitlerde bulunmasına da oldukça önem veriyor. Her eğitim öğretim yılında, Ortaca Çözüm Koleji bünyesinde ve kolejin sponsorluğunu üstlenerek katkıda bulunduğu birçok sportif ve kültürel faaliyetler düzenleniyor. Bünyesinde bulunan öğrencilere en üst düzey eğitimi vermenin gayreti içinde olan Ortaca Çözüm Koleji, her yıl katıldığı yarışmalarda il ve ilçe çapında birçok başarıya imza atıyor.

HER ALANDA BAŞARI

Ortaca Çözüm Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Turgay Yıldızhan, "Öğrencilerimizi sadece akademik olarak değil, sosyal, kültürel ve sportif olarak en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi. Yıldızhan'ın verdiği bilgilere göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, kolej bünyesinde hazırlanan proje bazlı eğitimin sonucu olarak toplam 10 ilçe birinciliği ve 2 il birinciliği aldı. Değerlendirme süreci devam eden yarışmalarda ise il birinciliği için yarışan 4 ayrı projesi bulunan başarılı okul, bu öğretim yılına damga vurdu.

Ortaca Çözüm Koleji, sponsor olduğu ve tüm masraflarını karşıladığı ilkokul ve ortaokul futbol turnuvaları, liseler arası futbol turnuvası, ormat matematik ve oring ingilizce yarışmalarıyla da bir yandan bölge eğitimine destek oluyor bir yandan başarılar elde ediyor. 

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Ortaca Çözüm Koleji, bünyesindeki öğrencilere jimnastik, yüzme, bale, halk oyunları, satranç, modern dans eğitimleri, atletizm ve birçok sportif, kültürel, sosyal faaliyet imkanı sunuyor. Atletizm ve halk oyunlarında Muğla il birinciliği, satranç ve krosta bölge 4.'lüğü ve krosta takım halinde il birinciliği yapan tek okul olma başarısı gösteren Ortaca Çözüm Koleji'nin akademik hedefleri de oldukça yüksek. Ortaca Çözüm Koleji'nde yabancı dil olarak öğrencilere İngilizce'nin yanında İspanyolca da öğretiliyor.

EN AZ 25 TIP FAKÜLTESİ

Lise bazında, geçen yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Ortaca Çözüm Koleji öğrencileri 15 Tıp Fakültesi kazandı. Kolej Müdürü Turgay Yıldızhan, bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda en az 20-25 Tıp Fakültesi beklediklerini ifade etti.

LGS VE YKS'DE BAŞARILAR

Turgay Yıldızhan, "Okulumuzun 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerini girecek oldukları LGS ve YKS sınavlarına en iyi şekilde hazırladık. Yıl boyunca rehberlik hizmetlerini vererek psikolojik olarak en hazır hale getirmeye çalıştık. Tüm öğrencilerimizin lise ve üniversite hesaplamalarını yaptık. Öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum ve onlara inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çözüm Kolejleri'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitmesiyle öğrencilere karneleri dağıtıldı. Dereceye giren öğrencilerin karne ve ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yıl sonu kutlamalarında ise öğrenciler düzenlenen etkinliklerin keyfini doyasıya yaşadı.

ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM