Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Ortaca Kent Konseyi tarafından organize edilen 'Yöresel Yemek Yarışması' birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, yapılan yemeklerle etkinliği lezzet şölenine dönüştürdüler.

SARÇED ana sponsorluğu ile gerçekleştirilen etkinliğe; Ortaca Kaymakamı, Ortaca Belediye Başkanı, diğer kurumların amirleri, DALKO Su Ürünleri Kooperatifi, sivil toplum örgütleri temsilcileri, turizm sektörünün önde gelen firmalarının temsilcileri katıldı. Ortaca Belediye Başkanı Alim UZUNDEMİR ve Ortaca Kent Konseyi Başkanı Mustafa KARA'nın açılış konuşmalarının ardından; 14 yarışmacının hazırlamış olduğu yöresel yemeklerden oluşan yarışma programı ile devam edildi.



Düzenlenen yemek yarışmasında sıralama ve yapılan yemekler ise şu şekilde sonuçlandı; 1. Gülcan ERDOĞAN (Balık Çopur), 2. Filiz KILINÇ (Arabaşı), 3. Elif EROĞLU (Meneviş Ekşilemesi), Jüri Özel Ödülü: Gülnihal AYBARS (Tavuk Ekşilemesi).



ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL PERFORMANS

Yöresel Yemek Yarışması'nın özel konukları olan 'özel çocuklar' da hazırladıkları pastlar ile özel bir performans sergiledi. Etkinliğe katılan özel çocuklar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Anabilim Dalı Öğrencileri ile birlikte hazırladıkları pastaları misafirlere ikram ettiler.

ORTACA’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ PROGRAMI ORTACA’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ PROGRAMI