Ortaca’da Salı günü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen tefecilik operasyonunda gözaltına alınan dört şüpheliyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Uzun süreli fiziki ve teknik takip sonucu yakalanan şüphelilerden baba İ.K. ve oğlu B.V.K., 72 saat gözaltında kaldıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli S.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
YÜKSEK FAİZLE BORÇ TUZAĞI
25 Kasım 2025’te tefecilik yaptıkları tespit edilen dört kişi, Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ve Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin eş zamanlı operasyonuyla yakalanmıştı. Şüphelilerin yüksek faizle vatandaşları borçlandırdığı belirlenmiş, adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda çek defteri, tapu, rehin sözleşmesi ve boş senet ele geçirilmişti.
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER
Evlerde yapılan aramalarda; 29 senet, 2 boş senet karnesi, 2 araç rehin sözleşmesi, 2 tapu, 12 vekaletname, 3 muvafakatname, 1 çek defteri, 16 tarihi sikke, 115 mermi, 1 tabanca şarjörü ve 1 bıçak bulunduğu açıklanmıştı.
Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından Ortaca Adliyesi’ne sevk edildikten sonra mahkeme kararlarıyla üç şüpheli tutuklanırken bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şahıs, Seydikemer T Tipi kapalı cezaevine gönderildi.





