Muğla'nın Ortaca ilçesinde saat 20.00 sularında feci bir olay yaşandı. Bir kadın, uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü. Korkunç cinayetin ayrıntıları da ortaya çıktı.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Terzialiler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Emek Ekmek fırını önünde yaşanan olayda bir adam, eşini sokak ortasında silahla defalarca ateş ederek katletti.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Vedat Gülmüş isimli Ortaca Sanayisi'nde motorcu olan şahıs, hakkında uzaklaştırma kararı aldıran 4 çocuk annesi eşi Neşe Gülmüş'ü katlettikten sonra silahı başına dayadı.

İNTİHAR GİRİŞİMİ ÖNLENDİ

Kadın olay yerinde can verirken cinayeti işleyen adamın intihar girişimi polisin müdahalesiyle önlendi. Katil zanlısı bir süre sonra polise teslim oldu.

KADES NEDİR?

Kadına Destek Uygulaması olarak bilinen KADES, genellikle kadınların, uzaklaştırma kararı aldıkları eşleri tarafından herhangi bir saldırıya uğramaları durumunda devreye giren bir sistemdir.

Sistem, telefona indirilen uygulamayla herhangi bir saldırıya maruz kalma durumunda güvenlik ekiplerinden yardım isteme şeklinde kullanılır.