Cumhur İttifakı’nda Fethiye’de MHP adayının desteklenme kararı sonrası AK Parti’den belediye başkan adaya dayı olmuş Muhammet Kökten MHP Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmişti. Alınan bu karar sonrası MHP’liler Fethiye İlçe Binası önünde toplanarak bu karara tepki göstermişlerdi. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında da MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura görevden alınmıştı.

“CUMHUR İTTİFAKININ YANINDA BULUNACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Görevden alınan MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Cura açıklamasında “Son günler yaşanan ve kamuoyunda farklı izlenimlere yol açan durumlar nedeniyle bu metin hazırlanma zarureti hâsıl olmuştur. Kıymetli dava arkadaşlarım, aziz Fethiyeliler; 31.03.2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakının yanında bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN EMANETİNİ HAKKIYLA VE ŞEREFİMLE, DAVA ARKADAŞLARIMA BIRAKMANIN ONURUNU YAŞIYORUM”

Osman Cura açıklamasına “40 yılı aşkın süredir gönül verdiğim ve inandığım kutlu davamda, 6yıldır parti ilçe başkanlığı sürecini ifa etmiş bulunmaktayım. Görevimi ifa ettiğim süre zarfında Lider Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin yolunu kendime ve partililere ışık olarak kabul ettim. Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetini hakkıyla ve şerefimle, dava arkadaşlarıma bırakmanın onurunu yaşıyorum” diyerek devam etti. 

 “BEN HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

DENİZİN DİBİNDE TÜRK BAYRAĞI AÇIP, 19 MAYIS’I KUTLADILAR DENİZİN DİBİNDE TÜRK BAYRAĞI AÇIP, 19 MAYIS’I KUTLADILAR

Cura açıklamasının son bölümünde “Emanet olan canımı Rabbime teslim edene kadar, üç hilalin mihmandarlığında mücadelem devam edecektir. Hiç bir zaman görevden kaçmadım, bundan sonrada Liderimin emrinde olacağım. Üzerimde hakkı olan kardeşlerimiz, haklarını helal eder inşaallah. Samimi ülkücü hesaplaşmadan, helalleşebilecek yüreğe sahip olandır. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. 31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, Fethiyemize, demokrasimize, milli birlik ve dirliğimize hayırlı sonuçlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhur bizim, Türkiye Hepimizindir” diyerek sözlerini noktaladı.