Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 13 yıl önce meydana gelen olayda Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal'ın kaybolması olayıyla ilgili olarak son gelişmeler yeniden mahkemeye taşındı. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşanan olayın ardından uzun bir süredir devam eden davada Meryem Tahnal ve Melike Tahnal kaybolma olayının yargı süreci son aşamaya geldi.

7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen 6 sanıklı davada mahkeme kararı sonuçlandı. Sanıkların aldığı cezalar ise, Sanık Tuncer Ustael'e, Meryem Tahnal'ı 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Tuncer Ustael'e 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 4 yıl hapis cezası ile 'Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan Tuncer Ustael'e 3 yıl hapis cezası verildi.

KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

"PALU AİLESİNİN CEZASI KESİNLEŞTİ"

Palu ailesinin üyelerinden İsa Palu, Havva Palu ve Ayşe Palu, 'Kasten öldürmeye yardım etme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 14 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Emine Ustael ise 12 yıl hapis cezası alırken olayın geçtiği dönemde yaşı küçük olan Fatih Palu'ya ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. O dönemde yaşı küçük olan Fatih Palu ve Havva Palu tahliye edildi. Diğer sanıklar ise tutuklu yargılanmaya devam ediyor.