İBAN İLE PARA GÖNDERİRKEN O NOTU DÜŞMENİZ GEREKİYOR! İBAN İLE PARA GÖNDERİRKEN O NOTU DÜŞMENİZ GEREKİYOR!

Türkiye’de şu anda Asgari Ücret 11 bin 402TL iken 5 milyon 500 bin asgari ücretli çalışan var. En düşük emekli maaşı 7 bin 500TL iken 15 milyon da emekli maaşı ile geçinmeye çalışan vatandaş var. Son zamanlarda ülkemizde akaryakıt fiyatlarının önlenemez yükselişi, döviz kurlarının her geçen gün yeni rekorlar kırması ülkemizde ki ekonomik şartların ne kadar zor olduğunu da gösteriyor.  Bu şartlar altında ülkemizde 11 bin 402 TL  olan asgari ücretle 5 milyon 500 bin kişi aile3sini geçindirmeye çalışırken 15 milyon emeklinin büyük çoğunluğu ise 7 bin 500 TL maaş ile yaşamaya çalışıyor. Vatandaşların bu hayat şartlarının zorluğunun yanında kışın ekstra yakacak giderleri de ekstra bir yük oluşturuyor.

Kışın mevsimsel olarak artan sebze meyve fiyatları zor durumda olan vatandaşları etkiliyor.
Bu hayat şartlarının zorluğu altında ezilen vatandaşlar pazarda ki fiyatları gördükçe daha da çok endişeleniyor. Bu hafta Fethiye Cuma Pazarı’nda fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre hemen hemen aynıydı.  Özellikle kışlık sebzeler olarak bilinen lahananın 40 TL, brokolinin 30 TL olması vatandaşları düşündürdü.
Fethiye’de Aralık Ayı’nın ilk Cuma Pazarı’nda bazı sebze ve meyvelerin fiyatlarını da sizler için araştırdık. Pazarda bu hafta patates 20 TL, soğan 15 TL, domates 20 TL,yeşillik 10 TL,limon 10 TL, Elma 20 TL, biber 30-40 TL, patlıcan 20 TL, barbun fasulye 40 TL, taze fasulye 30TL şeklindeydi.