Peru'nun Lima kentinde bir polis, uyuşturucu satıcısını yakalamak için oyuncak ayı kostümü giydi. Satıcı, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Peru'da bir polis, başkent Lima'da uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen bir kişiyi yakalamak için ilginç bir kostüm seçti. BBC, gizli polisin oyuncak ayı kılığında operasyona katıldığını ve hedefin evine sahte çikolata kutusu taşıdığını söyledi. Operasyon Sevgililer Günü'nde gerçekleştirildi. Peru ulusal polis teşkilatı tarafından yayınlanan bir videoya göre, bir kadının polis tarafından sıkıştırılmadan önce evden çıktığı görülüyor. Polis daha sonra evde kapsamlı arama yaptı ve yatağın altında uyuşturucu içeren bir çanta buldu.

BBC ayrıca baskının sonunda iki kadının tutuklandığını söyledi. İçlerinden biri maskesiz olmasına rağmen hâlâ oyuncak ayı kostümü giyen polis memuru tarafından kelepçelendi.

London Evening Standard, polisin ayrıca evden 1000'den fazla paket kokain macunu bulduğunu söyledi.

Kılık değiştirmiş polis memurunun elinde 'Gülümseme sebebim sensin' yazan bir pankart vardı ve şüpheli yanlışlıkla onun partneri olduğunu düşündü.

HARRY POTTER KALESİ YERLE BİR OLDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR HARRY POTTER KALESİ YERLE BİR OLDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Baskın, soygun ve uyuşturucu ticareti de dahil olmak üzere sokak suçlarıyla mücadeleye adanmış sivil kıyafetli bir birim olan Peru'nun Escuadron Verde (Yeşil Ekip) tarafından gerçekleştirildi.