İyi Parti Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Teşkilat Koordinatörü Hasan Toktaş, teşkilatların ilçe yönetim kurulları, belediye başkan adayları ve belediye başkan aday adayları katıldı.

Toplantı da belediye başkan adayları konuştu. Ardından Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun yaptığı konuşmada ilk defa tek başlarına seçime gireceklerini ifade ederek CHP ile kurulan ittifakta 2019 yılında başarılı olduklarını ama 2023 yılında ittifak ortaklarının vatandaşları ve İyi Parti’yi anlayamamaları nedeni ile ellerinde ki fırsatın kaçırıldığını söyledi.
 

420104155 18110195173361952 3128220502533362775 N

“SİYASETLE UĞRAŞAN HERKES MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAZANMAK İSTER”

Muğla Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısı’nda Behçet Saatcı’da konuşma yaptı. Saatcı konuşmasında yapılacak anketlerden güzel bir sonuç çıkarsa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını belirtti. Şaatcı “Ben büyükşehir belediye başkanı adayıyım dememi istiyorsunuz. Siyasetle uğraşan herkes Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmak ister. Hele yarım bıraktığı bir işi herkes tamamlamak istemez mi? Siyaset sonuç alma sanatıdır. Tabii ki iz bırakanlar unutulmaz. Her şey illa ki seçim başarısıyla ölçülmez. Bizim 2019’da bıraktığımız iz gibi” dedi.

“VEKİL OLSAYDIM KİMSEYE SÖZ HAKKI BIRAKMADAN ŞİMDİYE 100 DEFA BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞIMI AÇIKLAMIŞTIM”

İyi Parti’nin 125 bin oyunu 200 bine çıkardığını kabul ettiğini ifade eden Saatcı “Ancak bu benim aday olmayacağım anlamını bu salonda çıkarmaz. Ben genel başkanıma konuyu arz ettim. Yapılacak olan kamuoyu araştırmalarında makul bir noktada çıkacak olan sonuç ile ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum. Ama her şey nasiptir. Siyaset makamı nasip işidir. Vekil olsaydım kimseye söz hakkı bırakmadan şimdiye 100 defa büyükşehir adaylığımı açıklamıştım. Metin hocama da bu dönem bu iş sana yakışır demiş insanım. 1 fazla belediye çıkarmak için her şeyi yapmak zorundayız. Ayak basacak yerler bulmak zorundayız” dedi. Behcet Saatcı’nın bu sözleri İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’a Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmadığı için sitem mi ediyor? Şeklinde yorumlandı.

421832421 18110195209361952 3360296108647413756 N

“MUHALEFET %60 AMA İKTİDAR SEÇİM KAZANIYOR”

MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ

Ardından konuşan İyi Parti Muğla Milletvekili Ergun devlet bütünlüğünden bahsederek partiyi kurarken söyledikleri gibi sistemi değiştireceklerini ifade etti. Ne düşünüyorlarsa bugünde aynı noktada olduklarına dikkat çeken Ergun ittifakın artık iktidara yaradığını da sözlerine ekledi. İttifak arasında geçişlerin sıfıra indiğine de değinen Ergun seçmenin yüzde 60’ı muhalif olmasına rağmen hala iktidarın seçim kazandığına işaret etti. Ergun üçüncü yolu açmak zorunda olduklarını ve açtıklarını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından İyi Parti’ye yeni üye olanlara rozetleri takıldı.