TATİANA OZOLİNA KİMDİR? TATİANA OZOLİNA NEDEN ÖLDÜ? TATİANA OZOLİNA KİMDİR? TATİANA OZOLİNA NEDEN ÖLDÜ?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanacak olan kişilerin muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri güncellenmek üzere 4 Ocak 2024 tarihinde saat 08.00’den itibaren ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili olarak süreç işlemeye devam ediyor. 4 Ocak 2024 tarihinde seçmen listeleri ilçe seçim kurulları tarafından askıya çıkarılacak. Ayrıca aynı gün sabah saat 08 itibari ile www.ysk.gov.tr adresinden ve E-devlet üzerinden bina esasına göre seçmen kayıtlarının sorgulaması da yapılabilecek.

YATAĞA BAĞIMLILARIN EVDE OY KULLANMASI İÇİN BAŞVURU SÜRESİDE 4 OCAK’TA BAŞLIYOR

4 Ocak 2024 tarihinden itibaren ayrıca hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere başvuru süreci başlayacak.

MUHTARLIK BÖLGESİ ASKI LİSTELERİNE İTİRAZ SON GÜNÜ 17 OCAK

4 Ocak’ta başlayan muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 17 Ocak 2024 tarihinde askıdan indirilecek ve itiraz süresi sona erecek. Ayrıca 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren bina bazında seçmen kayıtlarının www.ysk.gov.tr adresinden ve E-devlet üzerinden bina esasına göre sorgulaması da sona erecek. Aynı tarihte hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere başvuru sürecide sona ermiş olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ