İKİ GRUP YİNE KARŞI KARŞIYA GELDİ, GÜVENLİK HAT SAFHADAYDI İKİ GRUP YİNE KARŞI KARŞIYA GELDİ, GÜVENLİK HAT SAFHADAYDI

Açılış için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milas İlçe Müftüsü Yusuf Yaşar açılışta dua etti. Şehit Mehmet İşler’in eşi Semiha İşler bir konuşma yaptı. Şehidin hayatı hakkında bilgiler verdi. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

ŞEHİDİMİZİN ADI GELECEK NESİLLERE TAŞINACAK

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da konuşmasında “Şehit Mehmet İşler’in fedakar eşi, hayırsever Semiha İşler ablamızın adına tamamladığımız Sağlık Evi’mizi hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Milas Belediyesi olarak hem modern ve vatandaşlarımıza yakışır bir sağlık hizmeti sunmak, hem de Şehit Polis Memuru Mehmet İşler’in hatırasını yaşatmak için kıymetli eşi Semiha İşler ile çıktığımız bu yolda, onun emanetini gelecek nesillere taşımak için sağlık evimizi hizmete açıyoruz.” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Tokat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hedefimize ulaşmak, halkımızın refahına katkı sağlamak bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Sağlık taraması için gittiği köyde şehit edilen Mehmet İşler’in adını bir sağlık evinde yaşatmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki yerel yöneticiler olarak bizlerin yaptığı her bir hizmet, ilçemize bıraktığımız önemli bir mirastır. Önemli olan nokta ise bırakılan mirasa sahip çıkmak, en iyi hizmeti sunmaktır.”

SAĞLIK EVİNİN ÖZELLİKELERİ

Gümüşlük, Hacı İlyas ve Burgaz Mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 15 bin vatandaşımıza doğrudan hizmet verecek olan Sağlık Evi, 600 m2 inşaat alanında 4 katlı olarak inşa edildi. Zemin katında hastalara hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezi ve şehidimizin hatıralarının yaşayacağı anı köşesi bulunan merkezin 1. katında Kanser Erken Teşhis Merkezi ve Eğitim Merkezi bulunurken 2. katında ise Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görev yapacak. 3. katında ise geniş bir toplantı salonu barındıran Sağlık Evi’nin içerisinde Acil Müdahale Odası, Laboratuvar, Aşı Odası, Gebe İzlem ve Aile Odası, Emzirme Odası, Aşılama ve Bebek İzleme Odası ve 2 adet hemşire odası bulunuyor.