Seydikemer’in Menekşe Mahallesi Şehit Alper Seven A.İ.H.L. arkasında yapılan temel atma törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve İl Teşkilatı, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü ve İlçe Teşkilatı, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç ve İlçe Teşkilatı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, STK Temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından inşaat alanına giden protokol üyeleri temel atma butonuna bastı.

İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ! İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ!

4 KATTAN OLUŞACAK

Orman Bölge Müdürlüğünden tahsisli, Maliye Hazinesine ait alan içerisine yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. Binada 16 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 80 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, idari birim odaları, öğretmenler odası, zümre odası, kantin, arşiv ve teknik mahalleler yer alacak.

Programın açılış konuşmasını Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay yaptı. Çay; “Temelini atacağımız bu inşaat, ilçemizdeki ilk müstakil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması bakımından son derece büyük önem arz etmektedir. Tamamlandığında bodrum, zemin ve üstüne iki kat şeklinde 16 derslikli, çok amaçlı toplantı salonu, kütüphanesi, atölyeleri, laboratuvarları, öğretmen odası, spor salonu, idari birimleriyle çağın gereklerini taşıyan bu modern okulumuzu inşallah öğrencilerimizle 2024 yılının sonunda buluşturacağız” dedi.

VALİ AKBIYIK: "EĞİTİMDE ÇOK BÜYÜK İLERLEME KAYDEDİLDİ"

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise konuşmasında “Bizim birinci meselemiz eğitime ve insana yapılan yatırımların geleceğe yapılan en önemli, en değerli ve uzun vadeli yatırımlar olarak görüyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, kaliteli ve donanımlı eğitim yuvalarında en güzel şekilde yetişmeleri bizim öncelikli hedefimizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığımızca son yıllarda eğitime erişim imkanları, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, fiziki ve teknolojik alt yapının iyileştirilmesi, öğretim programının günümüz ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi konularında çok büyük ilerleme kaydedilmiştir. Bizlerde devletimizin, hükümetimizin, eğitime sağladığı kaynakları en iyi en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “BUGÜN HEM SEVİNÇLİ HEM DE GURURLUYUZ”

Temel Atma Töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer’in bir hayaline daha kavuştuğunu söyledi. Başkan Akdenizli,Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin içerisinde bulunan Çıraklık Eğitim Merkezi’nde öğrencilerin geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlanacağını dile getirdi. Başkan Akdenizli; “Temelini hep birlikte atacağımız, içerisinde; Çıraklık Eğitim Merkezinin de olduğu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilçemize kazandırılmasının sevincini ve gururunu yaşıyorum. Eğitimi şahsen bir toplumun temel direği olarak görüyorum.

Geleceği parlak Seydikemer’imizin eğitim seviyesini yükseltecek, teknik ve kalifiye işgücü yetiştirecek meslek lisesi, öğrencilerimizi şehir dışına gitmekten kurtaracak. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; “En büyük savaş; cahilliğe karşı yapılan savaştır” diyerek eğitimin önemini vurgulamıştır. Geçmişimizden aldığımız feyzle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ilçemizde açılacak yeni okullarda, değerli eğitmenlerin emekleriyle, yetişecek öğrenciler ile hep birlikte aydınlık yarınlar inşa edeceğiz” dedi.

“BÖLGEMİZİN ÜRETİM SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAKLAR”

 “Gençlerimiz; yeni kazandıracağımız okullar, sosyal tesisler ve eğitim yatırımları ile gelişecekler. Üniversite ve akademik eğitime devam etmek isteyenleri ise en iyi temel eğimleri alacaklar” diye konuşan Başkan Akdenizli; “Temelini atacağımız okulumuz sayesinde ustalaşacaklar, meslek sahibi olacaklar: ülkemizin, bölgemizin üretim sektörüne büyük katkılar sağlayacaklar. Ayrıca İş İnsanı ve önceki dönem milletvekilimiz Sayın Hasan ÖZYER beyin ilçemize kazandıracağı Fen Lisemizin de temelini atacağımız günü heyecanla bekliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakımızın tüm ortakları ile uyum içinde ülkemize ve bölgemize birçok eğitim kurumu kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. İlçemize kazandırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne katkılarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Sayın Muğla Valimize, Milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkan adayımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını, en kısa zamanda faaliyete geçmesini temenni ediyorum. Seydikemer Belediyesi olarak, ilçemizin ve insanımızın geleceği için her zaman eğitime katkı sağlamaya devam edeceğimize söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Seydikemer gelişen, büyüyen bir ilçe. Muğla’da da yüz ölçümü en büyük ilçe. Nüfusu da 6’ncı sırada. Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ihtiyaç olan bir okuldu. Öğrencilerimiz Fethiye’ye gidiyordu. Sıkıntımız büyüktü. Ama geç oldu, güç olmadı. Okulumuzun ilçemize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Milletvekili Kadem Mete; “Seydikemer’de eğitim yatırımlarına aralıksız devam ediyoruz. Seydikemer yeni bir ilçe. Ama özellikle son 5 yılda yapılan yatırımları hepiniz takdir ediyorsunuzdur. Pırıl pırıl bir hastanesi, Belediye Binası, Hükümet konağı ve birçok okuluyla beraber hızla gelişen, yüz ölçümüyle orantılı olarak gelişen bir ilçemiz. İlçemizde ilk kurucu Belediye Başkanımız olan Yakup Bey’in bu hizmetlerin bugüne kadar gelmesinde büyük bir payı vardır. Tabi onun koltuğunu emanet ettiği, yeni Belediye Başkanımız da şu anda bizimle beraber. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde yeni belediye başkanımızda bu hizmetlere aralıksız devam edecektir” dedi.