SEYDİMEKER'DE FECİ KAZA EVLİ ÇİFTİ AYIRDI SEYDİMEKER'DE FECİ KAZA EVLİ ÇİFTİ AYIRDI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Seydikemer Belediyesi desteğiyle Saklıkent Kanyonu girişinde açılan 'Işıklar Ülkesi Likya' resim ve heykel sergisi açıldı.

Açılışa Likya döneminin kıyafetleriyle katılan Ali Rıza Başarır, vatandaşlarla fotoğraf çektirirken, sergide 35 resim, straforlar, heykeller ve Likya dönemine ait lahitler bulunuyor.

Sergi açılışına Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu da katıldı. Gökçekuyu açılışta yaptığı konuşmada, "Serginin, Seydikemer'in incisi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle ülkemizin en önemli turizm değerlerinden biri olan Saklıkent Kanyonu'nun tanıtımı noktasında katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Bölgemize gelen misafirlerimiz de doğal güzelliğin yanında Seydikemer'in tarihini yakından görmüş olacak." ifadelerini kullandı.

Ressam Ali Rıza Başarır ise konuşmasında, Likya uygarlığının eserlerinin yer aldığı serginin bölgeye gelen binlerce insan için Likya dönemine ışık tutmak istediklerini ifade etti. Başarır, Likya Uygarlığı'nın Seydikemer, Fethiye, Kaş ve Dalaman arasında yaşadığını anlattı.  

Işıklar Ülkesi Likya sergisi, 8 Eylül 2019'a kadar ziyaretçilere açık olacak.