ZİYARETİN NEDENİ BİLİNDİK ZİYARETİN NEDENİ BİLİNDİK

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Seydikemer İlçesi’nde CHP İlçe Teşkilatı’na belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan olmaması dikkat çekmişti.  CHP’de aday adaylığı için başvuruda bulunulmamasının ardında Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve İyi Parti ilçe başkanlarının kendi aralarında yaptıkları ittifak söylentilerinin olup olmadığı merak ediliyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Muğla’nın 4 ilçesinde belediye başkan adayını açıklamıştı.  Açıklanan ilçelerden Seydikemer’de Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı olmuştu.  Seydikemer’de CHP’den de belediye başkan adaya adaylığı için başvuruda bulunan olmamıştı.

Son genel seçimlere ittifak olarak giren Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve İyi Parti ilçe başkanlarının anlaşarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır’ı destekleme kararı aldıkları konuşuluyor.  CHP Seydikemer İlçe Teşkilatı’nda bu anlaşmadan dolayı belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapılmadığı söyleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve İyi Parti ilçe başkanlarının İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır’ı destekleme konusunda yaptıkları anlaşmanın yanı sıra bu partilerin bazı ilçe başkanlarının YSK tarafından belirlenen süre olan 1 Aralık’ta istifa ettiği ve belediye meclis üyesi adayı olacağı dillendiriliyor.

31Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde şu anda milletvekili olan Yakup Otgöz’ün aday olduğu Ak Parti %50,75, Eşref Şen’in aday olduğu İyi Parti %35,27, İbrahim Ertürk’ün aday olduğu CHP ise %11.29, Durmuş Korkmazoğlu’nun aday olduğu Demokrat Parti %1.43, Perihan Kaplan’ın aday olduğu Bağımsız Türkiye Partisi %0,54 oy almıştı.

31 Mart 2019’da seçimi AK Parti’li Yakup Otgöz kazanmış, Yakup Otgöz’ün 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde milletvekili adaylığı için için istifa etmesinden sonra Seydikemer Belediye Başkanlığı’na B. Önder Akdenizli meclis tarafından seçilmişti.