Polonyalı yayın kuruluşu Belsat TV tarafından yayınlanan haberde bir cesedin sedyeyle çitlere taşındığı, diğerinin ise yerde sürüklenerek bırakıldığı dikkatlerden kaçmadı..

Sınır Servisi ;  "Bu grup izleniyor, durum takip ediliyor" dedi ve bölgede bırakılan ve kötüleşen hava koşulları nedeniyle yorgunluk ve donma tehlikesi geçiren diğer göçmenlerle ilgilendiklerini belirtti. 

O ÜLKEDE ŞİDDETLİ DEPREM O ÜLKEDE ŞİDDETLİ DEPREM

Letonya sınır otoritesi, hayati tehlike arz eden bir durumda tıbbi yardım çağırmadan cesetlerin sınıra taşınması ve terk edilmesinin  suç olduğunun tekrar altını çizdi. 

Belarus lideri Alexander Lukaşenko,  "her gün ölü göçmenlerin cesetlerinin bu komşu topraklardan Belarus'a atıldığı" konusunda ısrar etti ve Avrupa Birliği içindeki komşu ülkeleri ölü göçmenleri ülkesine geri itmekle suçladı.

Bu konuda elinde açık kanıtlar olduğunu iddia ederek,   "sözde cennetlerinin nasıl göründüğünü (görmeleri için) medeni dünyaya gösterilmesi gerektiğini" söyledi. Söz konusu kanıtlar henüz Belarus'un önde gelen yetkilileri tarafından yayınlanmadı.