Muğla'da 5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı. Amatör sporcuların her yıl çeşitli etkinliklerle düzenlediği Amatör Spor Haftası, bu yıl Kovid-19 kurallarına uyularak coşkuyla başladı.

Atatürk Stadyumu'nda sporcular, bocce, ayak tenisi, basketbol, badminton, tenis, masa tenisi, dart, okçuluk, judo, halter, beysbol, çim hokeyi, atletizm ve denge ipi etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Etkinliklerin açılışına antrenörler ve sporcular ile birlikte Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun ve beraberlerindeki heyet katıldı. Sporcuları ve antrenörleri ziyaret eden protokol üyeleri , sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek sporculara etkinliklerinde yer yer eşlik ettiler.

Muğla’da 74 bin civarında lisanslı amatör sporcu olduğunu belirten Kaymakamı Yıldız, “Burada Amatör Spor Haftası'nın başlangıcını yapıyoruz. İlimizin nüfusuna göre gerçekten iyi bir sayı. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Pandemi döneminde dikkat ederek tüm müsabakalara devam edeceğiz. Başarılı bir sene olmasını diliyorum” dedi.

MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise, "14 branşta sporcularımızla birlikte her türlü pandemi kuralına riayet ederek açılışımızı yaptık. Bir an önce pandeminin sonlanmasını ve böylece normal faaliyetlerimize dönmeyi umuyorum. Bu vesileyle katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Kaynak: Cavit Akgün