Zengin kültürel mirasına yeni bir halka ekleyerek Türkiye'nin ilk Gastro Müzesi'ni hayata geçiren Muğla'da ziyaretçiler, Muğla’nın meşhur lezzetlerini yerinde deneyimleme fırsatı buluyor. Aynı zamanda bu zengin mutfak kültürü hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabiliyorlar. 

Müzede yöresel yemeklerin yapım aşamaları ve eskilerden kullanılan mutfak malzemeleri sergilenirken, misafirlere bu tatların tarihi geçmişi de aktarılıyor. 

Muğla'da San Andreas çileği üretimiyle ekonomiye katkı projesi Muğla'da San Andreas çileği üretimiyle ekonomiye katkı projesi

KADINLARA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI

Gastro Muğla’nın en önemli projelerinden biri ise kadınlara yönelik düzenlediği eğitim programı olarak öne çıkıyor. Ev hanımlarına gastronomi alanında çeşitli eğitimler sunularak, hem bölge mutfağına katkıda bulunmaları sağlanıyor hem de yeni kariyer fırsatları oluşturuyor. Ayrıca eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kadınlara sertifika veriliyor, bu sayede kendi girişimlerini başlatmalarına da destek olunuyor.

Kaynak: İHA