Ortaca’nın Ekşiliyurt Mahallesi’nde yaşayan Selahattin Yalnız isimli kişi geçtiğimiz hafta mahalle muhtarı Meral Uysal’ı aradı ve yanında yaşayan 2 kızın ‘parasını çalarak’ kaçtığını söyledi. Meral Uysal, Selahattin Yalnız ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Yalnız., muhtar Uysal’a, “Bu kızlar bana uyku ilacı içirdi, öldürmeye çalıştı, bana her türlü iftirayı attı. ”dedi. Muhtar, durumdan şüphelendi. Konuyu Müge Anlı ile Tatlı Sert programına aktardı.

ORTACA FESTİVALİNDE OTİZMLİ SANATÇI YILDIRIM BATERİ GÖSTERİSİYLE EĞLENDİRDİ! ORTACA FESTİVALİNDE OTİZMLİ SANATÇI YILDIRIM BATERİ GÖSTERİSİYLE EĞLENDİRDİ!

Program ekibi olayı inceledi. 29 Mayıs günü de Selahattin Yalnız, birlikte yaşadığı Fitnat E. ve E.’nin eski kocasından kızı G.D. canlı yayına çıktı. Canlı yayında Selahattin Yalnız, birlikte yaşadığı Fitnat E.’nin kızı B.D. (18) ile evlerinde yaşayan kızının arkadaşı F.T.B.’nin (24) kendisine uyku ilacı verdiğini, parasını alıp kaçtığını anlattı. Kayıp olduğu belirtilen B.D. ile F.T.B. de Müge Anlı’nın programına katıldı.

4 YIL İSTİSMAR ETMİŞ

Programda canlı yayınla Selahattin Yalnız'ın evine bağlanıldı. Programda şoke eden açıklamalar geldi. Selahattin Yalnız'ın evinde yaşayan 3 kıza da 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Selahattin Yalnız iddiaları reddetti. Ayrıca, Selahattin Yalnız'ın kızlara şiddette bulunduğu da ileri sürüldü.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Selahattin Yalnız'ın yaşadığı eve geldi ve gözaltı işlemini gerçekleştirdi. Ayrıca anne Fitnat E. ile 3 kızda emniyete getirildi.

TUTUKLANDI

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şahıslar, adliye sevk edildi. Selahattin Yalnız, mahkemedeki işlemlerinin ardından tutuklandı. Fitnat E. ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.
 

ÖZ ÇOCUKLARINI DA İSTİSMAR ETMİŞ

Öte yandan, Selahattin Yalnız’ın dayısı N.B. canlı yayına bağlanarak yeni şoke eden iddialarda bulundu. Selahattin Yalnız’ın dayısı N.B., “İlk evliliği teyzesinin kızıylaydı. Yeğenim Avustralya gelince ben pişman oldum dedi. Bu evlilik 6 ay sürdü. Daha sonra Kıbrıs’ta biriyle tanışmış onunla evleneceğim dedi. Evlendiler bu eşinden 4 kızı oldu. En ufak çocuğunun tecavüze uğradığı ortanca kızı da aynı şekilde tecavüze uğradığını söylüyor. Üçüncü hanımı olan Avustralyalı kızdan 2 kız 2 oğlan çocuğu var. O çocuklardan biride tecavüze uğradığını söylüyor. Ben bunları sizle beraber bugün öğrendim. Bütün çocuklar bunları annelerine anlatmışlar” iddialarında bulundu.

 “YILLARCA KORKUDAN SUSTUM”

Cinsel istismara uğradığını iddia eden F.T.B. canlı yayına katılan annesiyle yüzleşmek istemedi. Canlı yayına katılan Anne Fitnat E., “Bakım evine yerleşmek istiyorum. Benim tek istediğim kızım yanımda olsun yeter. Kızımı yanımda istiyorum. O eve gitmek istiyorum. Ailem bana sahip çıkmıyor. Korktum, bana şiddet uyguluyordu. Selahattin’in tutuklanmasından mutluyum.” Diye konuştu.

“ANNEMLE KALMAK İSTEMİYORUM”

Annesiyle birlikte yaşamak istemeyen cinsel istismara uğradığını ileri süren F.T.B, “Ben sığınma evinde kalmak istemiyorum. Bahar’ın amcası bize iş ayarlayacak biz beraber orada kalacağız. Ben annemle kalmak istemiyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi