Instagram hesabında yayımladığı video sonrası tutuklanan Murat Övüç, cezaevinden avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Övüç’ün mesajı, gazeteci İsmail Saymaz tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
“HÂLÂ ŞOKTAYIM” MESAJI
Gönderdiği mesajda tutuklanma sürecine ilişkin şaşkınlığını dile getiren Murat Övüç, suçunun ne olduğunu bilmediğini belirtti. Övüç, “Burada tek isteğim, Özgür Özel’in gelip beni ziyaret etmesi” ifadelerini kullandı.
GÖZALTI VE TUTUKLAMA SÜRECİNİ ANLATTI
Murat Övüç, mesajında gözaltı sürecine de yer verdi. Cumartesi gecesi saat 03.20’de evine gelindiğini belirten Övüç, geceyi Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdiğini aktardı. Pazar günü saat 11.00’de Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildiğini ifade eden Övüç, denetimli serbestlikle serbest bırakılacağını düşündüğünü ancak tutuklama kararıyla karşılaştığını söyledi.

METRİS CEZAEVİ’NDEN MESAJ
Tutuklama kararının ardından Metris Cezaevi’ne gönderilen Övüç, cezaevi koşullarına da değindi. Övüç, cezaevinde kendisine iyi davranıldığını ve koşulların iyi olduğunu belirtti.
PAYLAŞILAN VİDEOYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Tutuklamaya gerekçe gösterilen videonun yaklaşık 20 saniyelik kısa bir kayıt olduğunu ifade eden Övüç, görüntülerin Almanya’dan Türkiye’ye dönerken çekildiğini söyledi. Almanya’da havanın çok soğuk olduğunu ve bu nedenle şalını başına çektiğini belirten Övüç, tutuklanma gerekçesini anlamadığını dile getirdi.
“BİR AN EVVEL ÇIKMAK İSTİYORUM”
Doğum gününün yılbaşında olduğunu hatırlatan Murat Övüç, bu günü evinde geçirmek istediğini söyledi. Psikolojik olarak iyi hissetmediğini belirten Övüç, cezaevinden bir an önce çıkmak istediğini ifade etti.




